Mennyi esélyem Angliában munkát találni?
Már kétszer jártam Angliában, és nagyon megtetszett a hely.
Tudom, hogy nagyon kevés, de szívesen kiköltöznék.
csak a 8 általánosom van meg. Angolul elbeszélek úgy ahogy, de azért vannak még hiányosságok.
Így milyen munkát találnék, és mennyire van egyáltalán esélyem ott dolgozni?? Megtudnék élni annyi pénzből, amennyit esetleg kapnék ilyen munkák után? Kint még a nyelvet is könnyebb megtanulni, ha csak angolt hallasz. Legfőképpen angliai magyaroktól várok választ, vagy olyanoktól, akik már tapasztaltak ilyen ügyeben! 22/F
Köszönöm szépen mindenkinek, de sajna kezdőtőkém nincsen, csak el akarnék innen menni a legmesszebb, mert nem akarok itt élni. Mert azt ebben az országban nem lehet. :(
Itt munka csak annak jár, akinek protekciója van, az 1 millió munkahely, meg arra vonatkozik, hogy a munkanélküliek kezébe adnak egy seprűt 4 hónapra, és közmunkára küldik. Ebből én nem kérek.
Próbáld ki magad otthonró: álláskeresés az adott munkára való jelentkezéssel kezdődik, vagyis, meg tudsz beszélni egy állásinterjús találkozót, vagy nem?? Az elküldött jelentkezésedre reagálnak emailben, vagy nem?
Ezekkel napokat, akár heteket spórolhatsz, hisz már gyakolottan fogsz a munkaerőpiacon megjelnni.
Ha igen, akkor én sem javaslom Londont akár több mint 50%-ot tudsz spórolni szobabérleten, nekem Cardiffhoz közel 60fontért volt szobám hetente, azt minimálbérrel egy nap alatt megkeresheted.
Szóval rendezz le egy pár telefonbeszélgetést, és hivj fel minden melót válogatás nélkül, hisz mindegy mit vállalnál, csak legyen valami!!
Én kimentem egy magyar csapathoz mint takaríto, aztán 6 hét után dobbbantottam szakmába dolgozni.
Előbb legyen szakmád, kinnt sokkal vontatobb a szakképzés megszerzése, elnyuljtják mint a rétest.
Jahj, ne fájdítsátok a szívemet... ;(
Se kezdőtőkém, se annyira jó angoltudásom nincs.
A sim kártya még okés, O2-es kártyám van...
De az előbbiek hiányában, sajna nem megyek.
Hacsak nem keress meg vki, hogy gyere ki, de erre valjuk be igen csekély az esély...
Pedig annyira mennék már...
Olyan jó ott lenni.., még a rosszkedvem is elmúlt azon az egy héten. :)
kettővel fenntebb is hozzászoltam, szóval míg kinnt voltam 4 főnek segítettem az új élet elkezdéshez.
Első kérdés: Do you have NI card?
Második kérdés: Do you living in the UK?
Harmadik kérdés(ha eddig eljutsz): Do you have transport??(car,motorbike, etc)
Ki lehet menni kulimunkára(felszolgálás,vágóhídi munka, takarítás) vannak magyar munkáltatók akik keresnek magyar munkatársat is, oda nem kell csak minimális nyelvtudás, kiutazás egyénileg, lehúzás közösségileg, előnye, hogy el tudod kezdeni, aláírnak veled egy éves szerződést a magyarok, és kinnt vagy, én így mentem ki, majd hat hét után leléptem, erre azzal jött, hogy beperel,meg fizzessek neki csillagászati összegeket erre én: persze, persze,amint az ügyvédje kapcsolatba lép velem hehehe.
Szal 6 év szürke, jelentéktelen, unalmas, esős év után olaszban élek, összehasonlíthatatlan az életszinvonal, az olaszok olyanok mint a magyarok. 6 év alatt nem tudtam,hogy akivel nap mint nap dolgozom, az mit gondol rólam. Nem járnak táncolni, nem lehet kempingezni, nincsenek strandok, nem lehet napozni, 3 évszak van: ősz tél tavasz, majd ismét ősz, ha 29 fok van, akkkor hőhullámról beszélnek, ha 4cm-es hó esik, akkor megbénul a közlekedés, és az emberek nem mennek dolgozni, füszerezetlen, íztelen gyártott kajákat esznek,elsősorban mikrosütőből.
Ellenben ugyan olyan jogod lesz mint egy britnek, szinte nem fogod érzeni sosem, hogy kiközösítenének, minden alkalommal sablonbeszélgetésbe fogsz bonyolódni, és meg fogod tanulni,hogy adott kérdésre milyen választ kell mondani.
Tipikus:
te- my english is not too good
ők- it is better than my hungarian!
te- thank you, you are kind
ha eltérsz, furcsának tartanak(strange) ami elég negatív, sablon ország sablon élet, sablon emberek, ennek jó, és rossz oldalaival.
kiszámítható élet, megélhetés, karriert is jobban lehet építeni, ajánlom, h válllalkozz, akkkor igazán jó kereseted lesz, csupán 20% nyereség adó van.
Egész más egy hétre mennni, és ott élni, hidd el.
fél éve élek olaszban, élvezem a napsütést, a tengerparti bulikat, az édes zamatos gyümölcsöket, zöldségeket, a finom borokat, a változatos növényzetet, a sok sok virágot, a karcsú, és igényes nők társaságát szalszabulikban, a motorzást, a 80%-ban napsütéses napokat. úgy érzem mint egy szabadon engedett madár a kalitkából 6 éves rabsága után
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!