Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi esélyem Angliában...

Mennyi esélyem Angliában munkát találni?

Figyelt kérdés

Már kétszer jártam Angliában, és nagyon megtetszett a hely.

Tudom, hogy nagyon kevés, de szívesen kiköltöznék.

csak a 8 általánosom van meg. Angolul elbeszélek úgy ahogy, de azért vannak még hiányosságok.

Így milyen munkát találnék, és mennyire van egyáltalán esélyem ott dolgozni?? Megtudnék élni annyi pénzből, amennyit esetleg kapnék ilyen munkák után? Kint még a nyelvet is könnyebb megtanulni, ha csak angolt hallasz. Legfőképpen angliai magyaroktól várok választ, vagy olyanoktól, akik már tapasztaltak ilyen ügyeben! 22/F

2011. jún. 24. 23:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Kint, legalábbis Londonban, ahol én lakom, abszolút senkit nem érdekel, hogy milyen végzettséged van (kivéve ha diplomás vagy szakmád van, de abból se kell minden, meg van honosítás, egyebek). Pofára vesznek fel meg az alapján, hogy mennyire tudsz angolul. Sokszor az önéletrajzra rá se néznek. Ezek ilyen alap munkák, hogy eladó, építőmunkás, takarító, tudod. Én pl takarítok most házaknál, jó órabérért, pár órában egy nap. Kapok mellé segélyt is. Olcsó a szobám és csak busszal járok, így meg lehet élni, egészen jól. Keresek most másodállást, hogy tudjak félretenni is. Lakás és közlekedés nagyon drága, amúgy majdnem minden budapesti szint közelében mozog, van ami drágább, van ami olcsóbb. Tudni kell vásárolni jól, olcsó helyeken, lehetőségeket megragadni mindenféle munkára, ismerkedni, hogy legyenek kapcsolatok, ilyenek. Kezdőtőkéd legyen, mert hetek kérdése is lehet a munka, bár napoké is. Szerencsén is múlik. Sok sikert és bár magam ellen is beszélek, kinti magyarokban kint ne nagyon bízzál. :)
2011. jún. 25. 00:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen olyan alap munkákat(mosogatás, konyhai kisegítés, takarítás) azt kaphatsz, de megélhetés szempontjából, főleg Londonban a minimálbérből nagyon nehéz félretenni, én nem is tudnék. Én is Londonban dolgozom, de a saját szakmámban(informatika), én messze nem a minimálbért keresem, és így azért kijövök, félre is tudok tenni úgy 300-350 FONT-ot havonta. Kényelmesen megélek. DE! Minimálbérből élő ismerőseim is vannak és kénytelenek úgy lakni, mint egy kollégiumban, 4-5 ember egy szobában, hogy tudjanak spórolni. Én sem saját lakást bérelek, hanem egy különbejáratú szobát, ami azért jobb. Nem tudnék másokkal egy szobában lakni. Összegezve azt mondom, mindenképp megéri kijönni, mert valószinű hogy otthon sem kapnál a minimálbérnél többet, de ha elfogdsz egy tanácsot, akkor nem Londonba jössz, hanem valami olcsóbb, kissebb városba, mert ott jobban kijössz a minimálbérből.(Ami jelenleg: BRUTTÓ 5.93 FONT/óra)
2011. jún. 25. 09:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Még a lakáshoz annyit, hogy bérléskor nézzed meg, hogy benne van-e a bérletben a council tax vagy külön kell fizetni, mert az rengeteg. Ha egyedül veszel ki lakást, akár egy szobásat, akkor ennek a fizetése a te dolgod, ha meg több szoba van, akkor a főbérlőé és bele lesz számolva a bérleti díjadba, elvileg kötelezően így van, de volt már ismerősöm, aki ezen szívta meg, és járhatott az önkormányzatra. Egyébként emiatt drága itt a lakás leginkább. Meg mert London. Én amúgy úgy tudom, hogy hiába olcsóbb az élet vidéken, de nincs is annyi munka, pont mint Magyarországon.
2011. jún. 25. 10:23
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek, de sajna kezdőtőkém nincsen, csak el akarnék innen menni a legmesszebb, mert nem akarok itt élni. Mert azt ebben az országban nem lehet. :(

Itt munka csak annak jár, akinek protekciója van, az 1 millió munkahely, meg arra vonatkozik, hogy a munkanélküliek kezébe adnak egy seprűt 4 hónapra, és közmunkára küldik. Ebből én nem kérek.

2011. jún. 25. 15:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Igazad van kérdező! Aki teheti az el is fog menni ebből az országból! Kezdőtőke viszont tényleg nagyon kell, mert ha találsz is pár nap alatt, vagy max 1 hét alatt állást, addig élned kell valamiből+repjegy. Szóval azt tanácsolom hogy minimum 1000 font indulótőkével rendelkezz! Kezdőtőke nélkül csak akkor indulj útnak, ha ismerőshöz vagy rokonhoz mész, és addig mindenedet fizeti amíg nem lesz munkád! Sok sikert!
2011. jún. 25. 16:07
 6/9 anonim válasza:

Próbáld ki magad otthonró: álláskeresés az adott munkára való jelentkezéssel kezdődik, vagyis, meg tudsz beszélni egy állásinterjús találkozót, vagy nem?? Az elküldött jelentkezésedre reagálnak emailben, vagy nem?

Ezekkel napokat, akár heteket spórolhatsz, hisz már gyakolottan fogsz a munkaerőpiacon megjelnni.

Ha igen, akkor én sem javaslom Londont akár több mint 50%-ot tudsz spórolni szobabérleten, nekem Cardiffhoz közel 60fontért volt szobám hetente, azt minimálbérrel egy nap alatt megkeresheted.

Szóval rendezz le egy pár telefonbeszélgetést, és hivj fel minden melót válogatás nélkül, hisz mindegy mit vállalnál, csak legyen valami!!

Én kimentem egy magyar csapathoz mint takaríto, aztán 6 hét után dobbbantottam szakmába dolgozni.

Előbb legyen szakmád, kinnt sokkal vontatobb a szakképzés megszerzése, elnyuljtják mint a rétest.

2011. jún. 25. 19:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Jó ötlet az amit az előző válaszoló mond, csak annyit tennék még hozzá, hogy szerezz egy angol sim kártyát, hogy legyen angol telószámod, mert Magyarországi számot nem fog híni egy angol munkáltató sem.
2011. jún. 25. 20:23
 8/9 A kérdező kommentje:

Jahj, ne fájdítsátok a szívemet... ;(

Se kezdőtőkém, se annyira jó angoltudásom nincs.

A sim kártya még okés, O2-es kártyám van...

De az előbbiek hiányában, sajna nem megyek.

Hacsak nem keress meg vki, hogy gyere ki, de erre valjuk be igen csekély az esély...

Pedig annyira mennék már...

Olyan jó ott lenni.., még a rosszkedvem is elmúlt azon az egy héten. :)

2011. jún. 25. 21:34
 9/9 anonim válasza:

kettővel fenntebb is hozzászoltam, szóval míg kinnt voltam 4 főnek segítettem az új élet elkezdéshez.

Első kérdés: Do you have NI card?

Második kérdés: Do you living in the UK?

Harmadik kérdés(ha eddig eljutsz): Do you have transport??(car,motorbike, etc)

Ki lehet menni kulimunkára(felszolgálás,vágóhídi munka, takarítás) vannak magyar munkáltatók akik keresnek magyar munkatársat is, oda nem kell csak minimális nyelvtudás, kiutazás egyénileg, lehúzás közösségileg, előnye, hogy el tudod kezdeni, aláírnak veled egy éves szerződést a magyarok, és kinnt vagy, én így mentem ki, majd hat hét után leléptem, erre azzal jött, hogy beperel,meg fizzessek neki csillagászati összegeket erre én: persze, persze,amint az ügyvédje kapcsolatba lép velem hehehe.

Szal 6 év szürke, jelentéktelen, unalmas, esős év után olaszban élek, összehasonlíthatatlan az életszinvonal, az olaszok olyanok mint a magyarok. 6 év alatt nem tudtam,hogy akivel nap mint nap dolgozom, az mit gondol rólam. Nem járnak táncolni, nem lehet kempingezni, nincsenek strandok, nem lehet napozni, 3 évszak van: ősz tél tavasz, majd ismét ősz, ha 29 fok van, akkkor hőhullámról beszélnek, ha 4cm-es hó esik, akkor megbénul a közlekedés, és az emberek nem mennek dolgozni, füszerezetlen, íztelen gyártott kajákat esznek,elsősorban mikrosütőből.

Ellenben ugyan olyan jogod lesz mint egy britnek, szinte nem fogod érzeni sosem, hogy kiközösítenének, minden alkalommal sablonbeszélgetésbe fogsz bonyolódni, és meg fogod tanulni,hogy adott kérdésre milyen választ kell mondani.

Tipikus:

te- my english is not too good

ők- it is better than my hungarian!

te- thank you, you are kind

ha eltérsz, furcsának tartanak(strange) ami elég negatív, sablon ország sablon élet, sablon emberek, ennek jó, és rossz oldalaival.

kiszámítható élet, megélhetés, karriert is jobban lehet építeni, ajánlom, h válllalkozz, akkkor igazán jó kereseted lesz, csupán 20% nyereség adó van.

Egész más egy hétre mennni, és ott élni, hidd el.

fél éve élek olaszban, élvezem a napsütést, a tengerparti bulikat, az édes zamatos gyümölcsöket, zöldségeket, a finom borokat, a változatos növényzetet, a sok sok virágot, a karcsú, és igényes nők társaságát szalszabulikban, a motorzást, a 80%-ban napsütéses napokat. úgy érzem mint egy szabadon engedett madár a kalitkából 6 éves rabsága után

2011. jún. 26. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!