Mai árakat nézve mennyi fizetéssel lennétek elégedettek kb.35 éves korotokban?
És milyen végzettséggel?
Kort és nemet is pls
Azért írtam mert sajnos ezt látom. Felénk csak a sok munkanélkülit látom hiába tanultak sok sok évet, hiába rendelkeznek 2-3 tárgyalóképes nyelvtudással és szakmai gyakorlattal, nívós ajánlásokkal egyszerüen nem kapnak munkát.Talán mert nincs is.. Egy takarítónői munkára 210 jelentkező volt. Már mindent elvállalnak az emberek csakhogy valahogy megéljenek. Amikor manapság még minimálbéres állást is nehéz találni mégis hogyan remélhetné bárki hogy a magasan kvalifikált és tanult emberként a nekik megfelelő szakmában és pozicióban dolgozhassanak és megtérülni látszódjon a befektetett pénz és energia.?! Én már egy 80-as nettó fizetést is földöntúli örömmel fogadnék, főleg a tanult szakmámban. Ekkora összegről azonban álmodozni sem merek, még a fővárosban egy multi cégnél sem.. vidéken a fizetések sokkal alacsonyabbak mint a fővárosban. De Budapest is Magyarország és mint ilyen a fizetések a béka feneke alatt. Ekkora béreket a gazdaság is nehezen tud kitermelni nagy mennyiségben, ebből következik hogy aki mégis megkeresi ezt az összeget az nagyon szerencsés és kivételes helyzetben van. Felér egy lottó ötössel szerintem, legalábbis az én szememben egy ilyen állás maga lenne a főnyeremény. De nem ezt látom, nem ezt tapasztalom sajnos. Nyilván régiófüggő is, én Zala megyében élek itt sajnos sok lehetőség nincsen, ilyen béreket is maximum vezérigazgatók keresnek errefelé. Ha a fővárost nézzük az arány talán valamivel jobb, bár hiába a bővebb lehetőségek, sokkal többen vannak a jelentkezők is rá(juk).
Sajnos sok az eszkimó, kevés a fóka...Ismeretség nélkül szerintem ma már nem lehet elhelyezkedni ezért nem éri meg a diplomába és a nyelvtanulásba feccölt rengeteg pénz idő és energia.. :(
Sohasem fog megtérülni. Ahol most dolgozom oda általános iskolával is mehettem volna..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!