Amikor magyar közvetítő cég tesz be külf-i m. helyre, reális a br. Fizuból 25% levonás?
nem tudom
annyit tudok:
magyar cég, aki gyűjti a felszolgálók, pultosok, szobalányok önéletrajzait, akik kint akarnak dolgozni
ők találnak munkát, intézik a bejelentést, a papírokat
azért nem mindegy, hogy közvetítő, vagy kölcsönző
ha közvetítő, akkor ők tőled nem kérhetnek egy fillért se, csak közvetítési díjat a munkáltatótól
ha kölcsönző, akkor viszont ők lesznek a munkáltatód és ahol dolgozni fogsz ők bérleti díjat fizetnek utánad, így a béred kb 20-25 %-kal valóban kevesebb lesz, mint azoknak, akik közvetlenül dolgoznak az adott cégnél - -- ez nem a te béredből kerül levonásra, hanem ennyivel kevesebb lesz a béred és kész, mivel más a munkáltatód...ez Magyarországon is így működik és teljesen legális
újabban úgy írtam alá, ennek a cégnek, hogy:
Krisztina (a Kriszti helyett)
erre újabban caps lockal kiemelik, így kapom a leveleket:
Szia KRISZTINA!
most én megsértettem őket, vagy mi ez a flegmázás?
te most miről beszélsz?
melyik céggel levelezel?
ezzel a közvetítő, vagy kölcsönző céggel.
írnak nekem a munkáról, hogy hova tudnának elhelyezkedni, de eléggé kezdőknek tűnnek, mert levelük amúgy túl személyes és nyálas....
pl:" szimpatikusnak találtuk leveled"
szerintem egy cég önéletrajz szerint kellene hogy megítéljen eleve, meg nem szimpátia alapon kellene jellemezni egy munkavállalót, meg sorolhatnám, és nem tetszett, hogy lekrisztiznek
erre, mintha nekik állna feljebb, nagy caps lockal írják a nevem!!!
most elnézést kértem, ha megsértettem bárkit a névhasználatommal, de szerintem joga van egy embernek úgy szólíttatnia magát, ahogy ő akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!