Mi van olyankor ha nem írtam alá bérpapírt?
Kicsit hosszú a story: Március óta van munkahelyem (bejelentett). Az első havi fizumkor kaptam bérpapírt aláírtam, igaz azt a fizut nem 10-éig kaptam meg vmikor Április 20 körül... /Igaz pontos dátumot nem szabott meg h meddig kapjam a fizut, szóval azt sem tudom mikortól van jogom követelni. 3 hónap után?/ Utána az áprilisi fizumat már apránként kaptam meg, de bérpapírt nem írtam alá. Már előre félek h mi lesz a májusi fizetésemmel. Ezért szeretnék felkészülni, hogyha bajban lennék, legyen vmi ,,kártya" a kezemben.
Ezekre gondoltam:
1. Bérpapírt nem írtam alá.
(mivel ez egy szépségszalon, ahova támogatással vett fel alkalmazottként, úgy hogy a fizetésemet a munkaügytől kapja, nem értem ezt az egészet)
2. nincs kirakva működési engedély :) Hátha jó vmire :)
3. Nincs orvosi igazolásom, mivel nem hajlandó kifizetni, és én sem... (6000 Ft)
4. Nincs tüdőszűröm (Ugyanaz az ok)
5. Munkaruhát nem biztosít, én vittem be.
6. Napi 8 órába jelentett be mégsem úgy dolgozom. Pl. Kedd kivételével minden nap 9-6ig vagyok bent. Szombaton azt akarja h 9-től 3-ig legyek. + amúgy reggel 7-től este hétig kell bent lennem ha bejelentkezés van, korábbra vagy későbbre mint ahogy bent vagyok. Ez már több mint 40 óra. De ő azt mondja h az ebédidő nem tartozik a munkaidőmbe. Ez igaz?
Kb ennyi, ha még vmi eszembe jut megkérdezem. Előre is köszi a válaszokat!

Tudod, aki kisvállalkozóhoz megy dolgozni, általában erre számíthat:
Fizetés a szerződés szerint 10-e. / ez a hivatalos határidő/
Én pl 20-a körül kapom meg.
Nem biztos, hogy megkapod a béred.
A szerződött munkaidő papíron van csak.
Valóságban annyit dolgozol, amennyit elvárnak.
Feljelented a létező összes helyen.
Nem biztos, hogy utána lesz munkahelyed.

1. Bérpapírt nem írtam alá.
(mivel ez egy szépségszalon, ahova támogatással vett fel alkalmazottként, úgy hogy a fizetésemet a munkaügytől kapja, nem értem ezt az egészet)
-Ha átutalással kapod, akkor nem is kell, ha kp-ben, akkor nem tudja igazolni, hogy kifizetett.
2. nincs kirakva működési engedély :) Hátha jó vmire :)
-A fogyasztóvédelemnek, de neked abból nincs hasznod.
3. Nincs orvosi igazolásom, mivel nem hajlandó kifizetni, és én sem... (6000 Ft)
4. Nincs tüdőszűröm (Ugyanaz az ok)
-A munkaügyi ellenőrzés dolga, büntetést fizet, ha kiderül, mellesleg ezt a munkáltató köteles állni.
5. Munkaruhát nem biztosít, én vittem be.
-Munkaruhát nem köteles biztosítani.
6. Napi 8 órába jelentett be mégsem úgy dolgozom. Pl. Kedd kivételével minden nap 9-6ig vagyok bent. Szombaton azt akarja h 9-től 3-ig legyek. + amúgy reggel 7-től este hétig kell bent lennem ha bejelentkezés van, korábbra vagy későbbre mint ahogy bent vagyok. Ez már több mint 40 óra. De ő azt mondja h az ebédidő nem tartozik a munkaidőmbe. Ez igaz?
-Az ebédidőt le kell dolgozni, nem tartozik a munkaidőbe. Az, hogy többet dolgozol, mint amennyire be vagy jelentve feketemunkának számít. Mindkettőtöket büntetik érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!