Ha utánvéttel küldöm el a tárgyat a nigériai csalónak, aki meg akarta "venni"; akkor ki kell fizetnie?
Photoshop-pal készítette a banki átutalást. Ha simán elküldeném a tárgyat, a pénz nem érkezne meg.
Simán nem veszi át te meg buktad még a csomagküldés árát is. Senki sem kötelezi rá ugyanis, hogy kifizesse.
Bár szerintem nemzetközi viszonylatban nem működik az utánvét.
Az utánvételre is te fizetsz rá, mivel nem kevés a költsége, és téged terhel, ha visszajön a csomag.
Várd meg amíg a pénz megérkezik, továbbá törekedj videokapcsolat felvételére vele, és fordítsd a webkamerát az online bankszámládra, hogy NEM JÖTT XAR SE!!!!!!!
Egyébként sztem ez egy ótvar régi trükk, amivel az országot járatják le valamiért, mert afrikában annyi ország van mint a rög, miért pont mindíg Nigéria?
Az ember meghallja, hogy Nigéria, és már rögtön ez jut róla eszébe, szerintem az egésznek ez a célja elsősorban...
"Várd meg amíg a pénz megérkezik"
A pénz soha sem fog megérkezni. Ez egy nigériai csalás. Azt akarja, hogy elküldjem, ő meg nem fizet, hiszen át sem utalta. Meghamisította, hátha elhiszem.
Valahogy én akartam átverni, ezért kérdeztem, hogy ha utánvéttel küldöm, akkor ki kell-e fizetnie.
Szia!
természetesen nem fogja kifizetni, az ún. "nigériai csalás" arra épül, hogy valamilyen úton módon-elérik, hogy elküld az árút, mondván, majd utána fizetnek, persze fizetni soha nem fognak.
Értem az elképzelésed, csak ott hibázik, hogy a nemzetközi kereskedelemben nem létezik olyan, hogy "utánvét" külföldre sem posta sem futárszolgálat nem fog úgy szállítást vállalni, hogy a címzett fizet.
(de még ha lenne is ilyen, egy ilyennek a megjátszása nettó veszteség lenne, mert bár az erkölcsi győzelem a tiéd lehetne, de buknál egy valószinűleg nem olcsó szállítási díjjat, mert ugye utánvétnél, ha nem veszik át a küldött dolgot, akkor csak díj ellenében kapod vissza.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!