Kötelezhet-e a Munkaügyi Központ, hogy egy vállalkozói alapon végezhető munkalehetőséget elvállaljak?
- Az álláskeresőknek "Álláskeresési Napló"-t kell vezetniök, a saját maguk által keresett és megpályázott állás legfontosabb adataival.
Nem tudom, hogy ezeket ellenőrzik-e - Hivatalból felkeresik a céget, és a jelentkezés és az esetleges további lépések valódiságát ellenőrzik -, mindenesetre a magam részéről soha nem írok be valótlant.
- Az egyik bejegyzésemet egy állásinterjú is követte, amely állásról - kicsit csalóka volt a hirdetés - kiderült, hogy a FIX sem igazi fix, az is számla ellenében megy majd, így a felkínált lehetőségtől magam léptem vissza.
Most jön az igazi kérdés: Ha véletlenül, szúrópróba-szerűen pont azt ellenőrzik, és a cég képviselője azt válaszolja, hogy én léptem vissza, nem lesz abból valamilyen kellemetlenségem?
Elvégre állás gyanánt - amikor a Munkaügyi Központok még felajánlottak munkalehetőségeket - akkor sem vállalkozói lehetőséget, hanem alkalmazotti állásokat ajánlottak fel.
Nem csak, hogy plussz munkátnem csinálnak maguknak, hanem szószerint semmit sem csinálnak!!
A legtöbbje még félre is tájékoztat, vagy nem közöl olyan dolgokat amik az előnyödre lehetnénekm, vizz ez az intézmény, sok naplopó vén qrva...
és még nekik áll feljebb ha kérdezni mersz. Én is utálom a munkaügyiseket. Méghogy segítenek az elhelyezkedésben?
Inkább lenéznek, holott én probálok munkát keresni de az nem olyan könnyű. Beképzelt majom mind.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!