Egy humán beállítottságú/ végzettségű ember a munkaerőpiacon semmit sem ér?
Már nem azért, de tudsz mondani egy munkahely-lehetőséget, ahova bölcsészt kereshetnek? Leszámítva az egyetem bölcsész karát ahol még több bölcsészt képeznek...
Ha mérnöknek mész akkor már a diplomaosztó előtt van állásod. Ez ilyen.
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:05
Japán szakos bölcsészként, tudok mondani munkalehetőséget, fordítóként, tolmácsként simán el lehet helyezkedni, de ugyanúgy angol és német, vagy bármely nyelvszakkal stb.
Amúgy kedves kérdező milyen szakon végeztél? Mert a Károlin egyedülállóan indul most a terminológia mesterképzés, ami azt jelenti, hogy itthon egyáltalán nincsenek terminológusok, ez egy nagyon jó lehetőség sztem, és tuti elhelyezkedés.
A természettudományos diplomákkal ugyanaz a helyzet, én majdnem kitűnővel végeztem, majd utána több, mint egy évig munkanélküli voltam, aztán kínomban kimentem babysitternek külföldre, mert ott ingyen volt a kaja és a szállás,.....
és most újra itthon, mert közben kinn nagyon beteg lettem, haza kellett jönnöm, kiderült, lisztérzékeny lettem, szigorú diéta kell, vége az olcsó zsíros kenyér - főtt tészta időszaknak.....
most a rokonaim cégénél dolgozom, mondani se kell, nem a kitűnő diplomám miatt vettek föl, de más munkát egyszerűen nem találtam.....
Most mennék vissza külföldre, de a betegségem miatt ez kérdéses, hova? a kaja mondani se kell, sokkal többe kerülne így, kinn is, idehaza is, így azt csinálom, egy nap csak kétszer eszem kis adagot...így kijön a kaja havi 30.000 Ft-ból...
na szóval ne hidd, csak te vagy szar helyzetben, te legalább még jóllakhatsz az olcsó zsíros kenyérrel, nekem ha nincs pénzem a drága gluténmentes kenyérre (1200 Ft/kg) akkor éhezem vagy zöldségen vegetálok, esetleg fél kg gyümölcs, a hús ugye megint csak drága......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!