Grafikusok, mennyit lehet egy ilyenért elkérni?
Még nincs egy hónapja, hogy levizsgáztam - a bizonyítványt még nem kaptuk meg -, de a helyi lovarda megkért, hogy tervezzek nekik logót és egy szórólapot.
Meg tudom csinálni, nem azzal van a baj, de halvány fogalmam nincs, mennyit lehet elkérni ezért, ami egy reális összeg.
"Kirabolni" nem akarom őket, de túl alacsony árat sem szeretnék megadni.
A szórólap kétoldalas lesz, A/5-ös méretű, meg ugye a logó.
Szerintetek?
A válaszokat előre is köszi!
Én a logoért 50e Ft-ot simán elkérek, a két oldalas szóróanyag meg kb. 3-5e Ft / oldal, plusz ha kell hozzá fotót retusálni, akkor annak a költsége.
Itt kérdés, hogy mi az elvárás. Mert ezek az árak lehetnek "horrorárak is", hiszen van aki már 10e Ft-ért csinál logot, meg 1500 Ft-ért tördel szórólapot...
Szia.
Bocs az OFF ért.
Mennyi ideig tartott a képzés?
Rajztudást nézték?
Miket tanultatok?
Milyennek látod az elhelyezkedési lehetőségeket?
Bocsi a kérdésekért, csak gondolkodom, hogy belevágjak-e?
Helló! Köszi szépen az infókat! :)
Az OFF-osnak:
- 2 éves volt a képzés (Athene SZKI)
- A rajztudást (is) nézik, de inkább a számítógépes részre fekszenek rá: PhotoShop, Illustrator, InDesing, Flash...
- Miket tanultunk...? Huhhh... Hát a fent említett programok használatát, kezelését, tipográfiát, nyomdatechnológiát, animációt, egy cseppnyi marketinget, meg váll.gazd.-ot... Nagyjából...
- Az elhelyezkedési lehetőségek. Annyiban rossz, hogy az álláshirdetések mind 2-3 év szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársakat keresnek. Úgyhogy én valami fotóstúdióhoz vagy újsághoz mennék először, ahol a kisebb munkákat csinálnám: retusálnék, vektorizálnék, színeket kezelnék, szöveget tördelnék, hasonlók. Aztán meg majd meglátjuk :)
Nyugi! Nem a rajzon van a fő hangsúly! :)
Én amikor elkezdtem, csak hobbi szinten rajzolgattam, és elég bénán, de a két év alatt nagyon sokat fejlődött a rajztudásom is! A tanárok elláttak jó tanácsokkal, a is csoporttársaktól ellestem dolgokat.
Szóval, ha nem a pálcikaember szinten vagy, akkor szerintem megérné belevágnod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!