A nők 40 éves nyugdíját eltörlik? 57 évesen 39 éves munkaviszonnyal előnyugdíjazás lehetséges?
Vagy te is megvásárolhatod azt az 1 évet.
Az a vásárlás csak azokra vonatkozik (majd), akik magánnyugdíjpénztártagok maradtak, és így nem szereznek további szolgálati időt, és nem lenne meg a szükséges 20 (vagy tíz, vagy tudomisén) évi idejük, ami kell ahhoz, hogy kapjanak az államtól is valamit. Vagy azokra, akik soha nem dolgoztak életükben, de pénzük van vásárlásra. De azoknál is feltétel, hogy betöltsék a nyugdíjkorhatárt a vásárlás időpontjában.
Olyat nem lehet, hogy ilyen módon valaki előbb menjen nyugdíjba, mint egyébként mehetne.
Nem tudom :)
És ez ott kezdődik, hogy azt se tudom, mi az az előnyugdíj. De normál esetben olyat biztos nem lehet, hogy mondjuk még 3 év hiányzik valakinek a nyugdíjkorhatárig, és megvásárolja a hiányzó éveket mert már menne nyugdíjba, én csak erre mondtam.
Szerintem legjobb lenne felhívni hétfőn a nyugdíjfolyósítót, és tőlük megkérdezni. Az se 100% (mert az ügyfélszolgálati irodán is csak emberek dolgoznak, és nem jogászok, hanem jellemzően érettségizett ügyintézők max. valami OKJ-vel), de azért jóval nagyobb esély van a szakszerű válaszra, mint itt, ha ők már találkoztak ilyen esettel.
Ha meg nagyon fontos a kérdés, akkor ügyvéd, persze az nem lesz ingyen, de ott van a legnagyobb esély, hogy tutibiztosra megmondják :)
A 40c év szolgálati idő utáni női nyugdíjat nem törlik el.
Azonban ebben az évben az 58., majd jövőre az 59.éves nők
mehetnek előrehozott nyugdíjba. Vásárolni egyébként-havi járulékfizetési megállapodás teljesítése mellett- lehet
nyugdíjéveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!