Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg a termékek drágák,...

Tényleg a termékek drágák, vagy a fizetés kevés?

Figyelt kérdés

Nem tudom, de nem értem azokat az embereket, akik mindenre azt mondják, hogy "á ez drága, nem kell!" szerintem a legtöbb dolog elfogadható áron van. (Na jó, a kenyér elég drága lett tudom, de én most nem ezekre gondolok.) Pl. egy cipő, egy kabát... sminkszerek, kozmetikai cikkek, egy sampon... hát istenem, 2 forintért nem adhatják! Én megértem, hogy az előállítás is pénzbe kerül meg még rájön ennek a haszna, annak a haszna... én is "drágán" adnám, különben nem érné meg.

Szerintem a fizetés kevés. Legalábbis a mi családunkban sosincs pénz semmire, és ez gyerekkoromban is így volt. Sosem értettem, hogy más szülők miért gazdagok mi miért nem. Most már úgy látom, hogy a fizetés kevés. Egy normális fizetéssel, amennyit jobb országokban kapnak az emberek simán ki lehetne jönni, és ott se drágábbak ezek a dolgok, tehát nem értem...

Ebben az országban csak az árak emelkednek a fizetés meg úgy 200 évenként vagy hogy megy ez?

Más is gondolja hasonlóan, mint én?

2009. márc. 16. 05:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A termékek is drágák ,és a fizetés is szar. Az állambácsi ott lopja meg a saját polgárait ahol akarja, mi meg tűrjük tűrjük, de még meddig. El kéne takarítani már ezt a selejt brigádot az országból.
2015. jún. 28. 22:49
 12/14 anonim ***** válasza:

Egyrészt rohadt kevés a fizetés, a béremelés se ér semmit, mert inflálódik ugyanannyit a forint is hirtelen, így aztán a világon semmi értelme.

(illetve annyi van, hogy pár gazdasági analfabéta befogja a pofáját, mert komolyan elhiszi, hogy a magasabb bérből több marad neki)

A termékek is mind drágák,ráadásul iszonyú sok adó van rajtuk. Nemcsak a pián vagy a cigarettán: nálunk a legmagasabb az ÁFA az EU-ban, de világszínvonalon is dobogósok vagyunk. Az ember nem keres szinte semmi pénzt, így nem tud vásárolni, mert nincs miből. Aztán megy a cirmogás, hogy szar a gazdaságunk.

Hát hogyne lenne szar ha nincs miből vásárolni!!!????

Ennek ellenére a sok buta birka mindig megszavazza az aktuális kormányt, aztán csodálkozik nagyokat, hogy már megint átkúrták a fejüket...

2018. aug. 22. 04:26
 13/14 anonim ***** válasza:

Épp ez a baj.

Hogy tele az ország ostoba bégető birkával, akik már gondolkozni se tudnak, csak bégetik kánonban a buta lózungokat és közhelyeket, amiket a kormány a szájukba ad.

Fel se fogják hogy pont az általuk megszavazott kormány az oka, hogy ekkora mélyszegénység, gazdasági nihil és kvázianarchia van. Erről mindig az ellenzék, a Soros, az EU, az Érmelléki Kuglófember tehet, de még a Jóisten is. Még véletlenül se a kormány!

Ha meg elmagyarázod nekik, lehordanak a sárga földig, ennyit tudnak meg a nevüket. Gondolkodni? Azt minek? Megteszi más helyettük! Meeee! Beeee! Meeee! Beeee!

Ez ma Magyarország.

2019. aug. 13. 01:56
 14/14 anonim ***** válasza:

minden rohadt drága, a fizetés pedig rohadt kevés...az árak nyugatiak, a fizetések keletiek.

szóval a kérdezőnek nagyon igaza van!

amíg ez az országpusztító csürhe ül a nyakunkon, addig ráadásul ez egyre csak rosszabb lesz!

"Nem a kormány alakítja az árakat, csak részben (adók, stb). A fizetéseket is csak részben (széntén az adók)."

mi az uralkodás első szabálya?

MINDENÉRT te vagy a felelős!!!

tehát a kormány hibája, nem kell szépítgetni

2021. jan. 24. 04:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!