Mit tegyek, hogy többé ne legyek áldozat a munkahelyemen?
Az a problémám, hogy szinte minden munkahelyem elég rövidtávúra sikeredik 7 hónaptól egy év körüliekre. Mondjuk elég sok helyen dolgoztam már, de még fiatalabb koromban kezdtem el dolgozni 18 évesen, és az elején állandóan én léptem ki, mert egyrészt meguntam, másrészt inkább elkezdtem egy okj-t a már megkeresett pénzből.
Namost ebből kialakult egy olyan "előélet" hogy vagy 10 munkahelyet tudok már magam mögött, és elég változatos területekkel. Ahol csapatban vagy multinál kellett eddig dolgozni, ott megfigyeltem, egy "SZINDRÓMÁT" az elején a csapat befogadó, segítőkész, én kommunikálok is velük, és folyamatosan próbálom a legjobb teljesítményt nyújtani, ekkor a csapat néhány tagja elkezd a magánéletemről információkat kicsikarni ami nekem közel sem mondható szerencsésnek, mivel elég viharos és lehangoló sorsom volt eddig. Szeretnének találkozni, kocsmába menni, iwiwen megnézni milyen emberek vesznek körül, átjönni bulizni és hasonló példák százait tudnám még felhozni.
Szóval ezzel kapcsolatban zárkózott vagyok, és legszivesebben elfelejteném.
Amikor ezt észreveszik, akkor úgyérzem bizalmatlanná válnak velem, és az egész eddigi kapcsolat instabillá válik, és onnantól kezdve teljesen mindegy, hogy mennyire dolgozok jól vagy sem.
A tolerancia , a segítőkészség szép lassan megszünik és elkezdik felnagyítani a legapróbb hibákat is amíg a végén szószerint céltáblává nem válok. Ha menet közben fejlődök tovább az már nem számít, minden pozitívum mellett becsukják a szemüket, és csak a hibákat nagyítják fel.
A folyamat vége pedig mindíg az, hogy vagy küldenek, vagy én megyek el. A legutolsó munkahelyeimmel kapcsolatban ez az egész eseménysorozat kisértetiesen hasonlít egymáshoz. Utóbbi 3 alkalommal már küldtek, pedig én maradtam volna, de nem hagyták, pedig a csapat teljesítménye jó volt, és a csapatba én is beletartoztam, ráadásul ezt emilben is elismerték, és pénz jutalmat is kapott mindenki.
Az indoklás persze az volt, hogy ők nem látnak bennem fejlődési lehetőséget stb ami ellentmondásos szerintem és bárkinek az orra alá lehet dörgölni ennyi erővel.
Mit csináljak, hogy valahol meg tudjak már maradni végre?
A legutolsó munkahelyemen is volt olyan kollegám aki néha rosszabbul dolgozott mint én, vagy szószerint kijelentette, hogy leszrja az egészet, viszont már 4 éve ott van, és most sem őt rúgták ki, hanem engem.
Nekem fontos volt a csapat, és a mló is, a legröhelyesebb az, hogy aznap amikor kirúgtak (hétfőn) mindenkinek egy órával korábban kellett volna reggel bemennie, a heti indulás miatt és ezt előző héten mindenkivel közölték a csapatból imélen, és egyedül én voltam bent hajnal 5 kor...
Erre délbe kirúgnak :D:D
ma 09:09
Géptechnikus voltam, amerikai tulajdonú termelő vállalatnál.
ma 09:33
Azért ijesztő, mert tudom, hogy kibeszélnek a hátam mögött, mivel előttem, vagy a közelemben is kibeszélnek másokat.
Hogy lehetne így az ember őszinte...
Amúgy ma miközben üldögéltem a leszámolást, és a papirokat várva, fiygelmes lettem arra, hogy újabb belépők jöttek "tesztet" írni, ahogy tettem azt én is egy évvel ezelőtt.
Kifelé menet a portán a vállalati secustól megkérdeztem nincs e üresedés (lenne végzettségem hozzá), és közölte, hogy két hete építettek le tőlük is két embert.
A kilépő interjún kiderült, hogy akár át is helyezhetett volna a főnök más részlegekre de nem tette.
Ebből az egész ma tapasztaltakból nekem részben az is átrjön, hogy valószínüleg nem tehette, és azért nem akartak szerződést hosszabbítani, hogy ne keljen bért emelni, mivel az azzal járt volna, helyette inkább "újakat" vesznek fel alapbérrel.
Szóval ebből gondolom, hogy ez lehet a "bevett" szokás, és nagyon extrémnek , vagy alacsony költségű munkavállalónak kell lenni ahhoz, hogy valakit megtartsanak...
Én elég messziről jártam be, jóval több utazási támogatást kaptam mint a többiek.
Adókedvezmény meg nem volt utánam, mert se start kártyám, se gyerekem. A kollégák meg mind családosok voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!