Mit csinál egy közgazdász? Milyen feladatai vannak?
Köszönöm a választ.Az érdekelne például, hogy kereskedelem-marketing és/vagy nemzetközi gazdálkodás szakokon végezve milyen feladatokat láthat el?
Például nemzetközi kereskedelmet lebonyolító cégnél miket kell csinálni? Mennyire elég ez a diploma ehhez?
"de aki mondjuk pénzügy-számvitelt végez, annak "pénzügyesként" egy cégnél elég sokat kell alkalmaznia az ismereteiből"
ott se hasznosít túl sokat
rengeteg, felesleges, haszontalan dolgot tanítanak
afféle papagáj-kommandó képzés/agymosás ez
és hogy mit csinál egy közgazdász?
általában beosztott segéd-adminisztrátor lesz
olyan munkát végez, amit korábban érettségizett kollégák láttak el
nagyon kevesen látják át valóban a valódi gazdasági, pénzpiaci összefüggéseket (ez nem cél az átlagos, „sztenderd” gazdasági képzés esetében…)
és ők se az iskolai képzés során szedték magukra ezeket az ismereteket (bár az kétségtelen, hogy elsöprő többségük rendelkezik gazdasági végzettséggel, de ők legalább rájöttek arra a képzés végén, hogy lényegében szinte alig tanultak vmi valóban használható ismeretet)
közgazdász diploma = belépőjegy, beugró
közgazdász képzés = formai kör (főbb vonalakban)
Hát valahogy úgy hogy nem elméleteket gyártanak, hanem a piacon dolgoznak, pl. több évtizede sikeresen kereskednek a tőzsdén
Persze itt nem magamra gondoltam:)
Én – közgazdasági/pénzügyi alapként –
az alábbi linkről letölthető hangoskönyveket/hanganyagokat nagyon hasznosnak találtam
pdf formátumban is fent vannak
piaci infoként pedig az alábbi két honlapot ajánlanám
www.marketoracle.co.uk
az archive szekcióban Nadeem Walayat-ot, Gordon T Long-ot, Jimm Willie CB-t ajánlom
www.zerohedge.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!