Hogyan? Össze szeretnék gyűjteni néhány álláskeresési tippet, ötletet, trükköt.
Hamarosan munkanélküli leszek, lejár a szerződésem. Amíg van munkám, szeretnék másikat találni.
Hogyan álljak neki? Mit írjak az önéletrajzba, motivációs levélbe, hogy esélyem legyen?
Az egyetemet elvégeztem, de a nyelvvizsga miatt nem kaptam diplomát. Azóta folyamatosan próbálkozom a nyelvvizsgával, sikertelenül.
25 vagyok, és férjezett. Emiatt az esélyeim szinte egyenlőek a nullával, pedig még nem szeretnék szülni, de a munkáltatók folyton ezzel az indokkal utasítanak el.
Segítsetek ezeket a hátrányokat szépen megfogalmazni!
Menj be a helyi munkaügyi központba.
Regisztráltasd magad.
Ott segítenek az önéletrajz megírásában, kapsz mintát, ellátnak tanácsokkal és ha nincs nyomtatód még nyomtatnak is neked.
Részt vehetsz tanfolyamon is, ajánlom neked, hogy a munkaügyi keretében tedd le a nyelvvizsgát és meglesz ezzel a diplomád is.
Ha eleget dolgoztál kapsz vmi pénzt is amiből szűkösen kihúzod addig míg nem találsz új melót ez kb 1-1,5 és folyamatos munkaviszony után van.
A munkaügyi oldalán mindig találsz friss állásokat: www.afsz.hu (www.munka.hu) Továbbá a munkaügyiben minden hétfőn ki vannak rakva a friss állások melyeket haza tudsz vinni egy a4 as papíron.
További hasznos oldalak: profession.hu jobmonitor, stb... De ne csak ezeket nézd hanem az összes lehetséges oldalt ami munkával foglalkozik mert ezeken nincs rajta mind.
Azt mondják h ha munkát akarsz találni érdemes napi 8 órát lláskereséssel tölteni de legalább 4 et, hogy sikeres legyél.
10 Munkaadóból átlag 1 jelez vissza szal ne keseredj el ha nincs visszajelzés.
A munkaügyiben kapsz papírt ami segít a motivációs illetve kísérőlevél elkészítésébe csak jelezd a tanácsadó felé az igényedet.
Ha van még kérdésed kérdezz nyugodtan.
A munkaügyi központban is lehetőség van a nyelvi tanfolyam elvégzésére?
Mert eddig folyamatosan azt mondták, amiért érettségim van, nem jelentkezhetek rá :S
Titkárnő vagyok.
Nem csak ezt nézegetem, hanem mindenféle állásajánlatot.
Szeretnék ennél "jobb" munkát, ahol szükség lehet az egyetemen tanultakra, de olyat még nem kaptam :(
Igen, valamennyire.
Bankba is elmennék dolgozni, de folyton azzal jönnek, hogy nő vagyok, és jön a gyerek :((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!