Önéletrajz írásban valaki?
Idén érettségizem esti tagozaton, viszont sajnos az évvégi töri vizsgám nem sikerült, így abból nem érettségizhetek, csak ősszel, de a többiből igen. Munkahelykeresés miatt kellene önéletrajz, de hát ugye sok helyen kitétel az érettségi. Hogyan fogalmazzam meg ezt a helyzetet benne, hogy ne dobják egyből a szemétbe? Mennyire jelenthet ez hátrányt? Volt már munkahelyem, csak az sajnos megszűnt. És még annyit, hogy ha egy állásajánlatnál nincs feltüntetve, hogy milyen tipusú önéletrajzot kérnek, akkor milyet kell beadni?
Köszönöm a segítséget!
21 L

Ha nincs megadva, hogy milyet kérnek, akkor akármilyet, ami neked tetszik.
Én egyébként egyetem után voltam úgy, hogy volt egy kitűnőre értékelt szakdolgozatom, egy jeles diplomám (műszaki-természettudományi jellegű, ami állítólag keresett), de nem volt meg még rögtön az államvizsga után a nyelvvizsgám, csak kicsit később.
Közben is kerestem állásokat, de szinte mindenhol egyből dobták a kukába, válaszra se méltattak. Egyetlen egy helyen válaszoltak, ahol azt írták, hogy amíg nincs meg a nyelvvizsgám, addig nem alkalmazhatnak diplomásként. Viszont diploma nélküli technikusnak se vehetnek fel, mert ahhoz túlképzett vagyok.
Tehát ezzel az indokkal gyakorlatilag az egész munkaerőpiac kizárt magából. Pedig elvileg, ha letagadom, hogy egyetemre jártam, akkor simán fölvehettek volna technikusnak.
Hát ez nem volt fair dolog... én is hasonlótól félek, csak nem diplomáról van szó. Beírtam úgy az önéletrajzba, hogy idén végzek, aztán majd csak... úgysem fogok szerintem már a mai nap kapni visszahívást :( De ha meg csak ülök a babéraimon, semmi nem lesz belőlem, pedig már szeretnék melózni,mert februárban megszűnt a munkahelyem és már elég volt az itthon létből, ráadásul a pénz...
Remélem neked végül sikerült munkát találnod!

Szerintem azt írd, hogy középfokú végzettséged van, és ősszel érettségizel. Mert ugye most még nincs érettségid, csak tanúsítványok.
Teljesen mindegy, milyen önéletrajzot adsz be, olyan legyen, amiben azokat az adatokat, tulajdonságokat emeled ki, ami pozitív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!