Mennyire változott meg az életed a válság után?
Mi ketten 180 ezer körül keresünk és egy gyermeket nevelünk, ált. 20-a körül és után zsíros kenyér a menü. Lakáshitelünk van meg 2 személyi hitel+Ahitel+hitelkártya,amin 200000ezer hiányzik,azt is fizetjük. Azt a pénzt fára(is) költöttük tavaly.
Válság elött is mondjuk hasolnó volt, mert ugyanígy dolgoztunk mind2ten, ennyi hitelállománnyal-mondjuk a törlesztője a háznk, az megemelkedett a válság kirobbanásakor vagy 20ezerrel,de már vagy 1 éve lejjebb ment,annyi mint előtte.
Szülők segítenek: szüli-névnap,karácsonyra pénzt adnak mindegyikőnknek, illetve időnként meghívnak ebédre. Munkahelyemen nagyon ritkán marad étel (kórházban dolgozom): ez max. egy kis leves vagy főzelék, de nekem elég, nem is vagyok kövér :).
A férjem kap a m.helyén étkezési utalványt, fél hónapig fedezi belőle az ebédjét. Kislány óvodában eszik, 9000Ft körül van ez havonta.
Nem tudom elképzelni, mi lenne, ha egyikőnknek akár megszűnne a m.helye vagy táppénzre kényszerülnénk...nem is merek belegondolni sem. Vagy tartósan beteg lenne a gyerek...mondjuk glutén-érzékeny vagy cukros...Azt sem tudom, ha iskolát kezd a gyerek, miből veszek könyveket meg táskát.
Az adókedvezménytn a gyermek után- alig vesszük észre a fizun, mert nem keresünk ahhoz eleget.
Hát így vagyogatunk és várjuk a szebb időket :) Remélem eljön... Azért elégedett vagyok, van akinek még zsíros kenyérre sem telik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!