Nemzetközi gazdálkodás diplomával milyen esélyekkel lehet külföldön elhelyezkedni?
Ja nemzetközi karrier
Tegnapi filmélményem alapján belebotlottam egybe
Ő meglátta a lehetőséget:)
inkább ne firtassuk, hogy mennyit keresett…
köszi:)
hű.. és te mit csinálsz, mivel foglalkozol, hogy ennyire tudod mivel lesz valaki sikeres és nem? Lehet hogy azt mondod hogy egy egyszerű pék sem lehet sikeres, de ha igazán jó akár egy jogásznál is többet kereshet. Ne értsd félre, nem sértegetni akarlak. De szerintem ezt hülyeség kijelenteni, hogy te ezzel biztosan nem leszel sikeres. ÉS általában a rosszindulatú emberek tesznek ilyen kijelentéseket.
Egyet biztosan tudok ezen a piacon most már túlképzés van
Azt egy pillanatig se hidd olyan esélyek fognak megnyílni előtted, mint 10 évvel ezelőtt
Hogy miért?
1. túlkínálat van
2. válság van
3. túlképzés van
4. a tágan értelmezett pénzügyi-gazdasági szektor pedig egy hatalmas közvetlen és közvetett módon SZUBVENCIONÁLT VÍZFEJ (nem fog ennyi embert eltartani hosszútávon)
a közgazdasági egyetemi tanulmányok pedig nem készítenek fel a valódi életre
nézz körül néhány nívósabb (nem mainstream) tőzsde-honlapon
körbe röhögik az akadémiai közgazdaságtant, ill. a pénzügyi/gazdasági „szaksajtót”…
PS: az angol nyelvű MBA képzés a Corvinuson több mint 1 millió HUF/félév volt már néhány évvel ezelőtt is
Pocsék befektetés
Annak jó akinek KIFIZETIK
Hiszen ő már kijelölt vezetőpalánta (rokoni kapcsolatok, stb., kis „csókos” fórum)
Mindig az embertől függ nem a papírtól. Semelyik suliban nem tanítják, hogy legyél sikeres. Csak adnak egy lexikális tudást és egy presztízs papírt, amivel önmagában kitörölheted :)
Egyébként ha nem vagy biztos benne, hogy jó a diplomád, akkor szerintem dobjad és tanulj mást, vagy fogj bele olyanba amit szeretsz, legyen az bármi.
Egyébként a több milliós diákhitelek helyett én inkább vállalkozásba kezdenék.
Jobban megéri kis tőkével vállalkozni, mint alkalmazott éhbéres diplomásnak lenni. De ez a én szerény véleményem
Némi kieg
Az alábbi hanganyagokat
könyveket
publicistákat
Csak ajánlani tudom
Szvsz
Ez sokkal jobb a tananyagnál
PS: azt továbbra is fenntartom, hogy önmagában a diploma nem lesz vmi nagy durranás
Belépőjegy néhány egyre kevésbé jól megfizetett állásba
semmi több
BTW
nyugaton tényleg orvost, nővért és szakmunkást keresnek
pl. egy gyakorlott traumatológust mindenholt tárt karokkal fogadnak...
nyugaton egy magáncég számára, akkor leszel érdekest ha megrendelést tudsz szerezni nekik
de ez kapcsolatokról szól
vagy B verzió: kapcsolat útján jutsz be
egyébként nagyon nehezen jutsz tovább az alja adminisztratív munkánál (már ha egyáltalán kapsz vmi adminisztratív munkát)
uniós, OECD, ENSZ, egyéb hasonló állásba pedig szintén kapcsolatok útján szoktak bekerülni
PS: jó néhány ismerősöm van kint Londonban aki magyar "elit" diplomával minimálbérért robotol...
köszi:)
igazából az orvosit leszámítva mindenhol túlképzés van. egyébként még nincs meg a diplomám, csak kíváncsi vagyok a lehetőségekre. sajnos azt én is most olvastam, hogy 1millió HUF az MBA. Maradt a marketing vagy a logisztika. Szerintetek melyik éri meg jobban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!