Key Account Manager mit csinál és mi a magyar neve?
Főkönyvelő.
Főleg könyvel. De fő módon.
Értem,köszönöm.
Ez milyen végzettséget igényel?
Key account manager:
"Az értékesítési csapatban a sales manager beosztottja a key account manager. Az üzletkötőnél magasabb, de nem vezetői pozíció.
Nagyobb cégek esetében vannak nagyobb és kisebb ügyfelek. A key account manager a nagy ügyfelekkel tartja a kapcsolatot, nagyobb jogosítványai vannak az üzletkötőknél: a megbízók egyedi igényeihez alkalmazkodva köthet szerződést, árkedvezményt adhat, kampányokat szervezhet.
Mivel egy cégnél sok esetben 2-8 közötti a nagy ügyfelek száma, az üzletkötőknél (sales representative) kevesebben vannek egy cégnél. Általában 3-4 év üzletkötői tapasztalat után emelik ki az értékesítőt key account managerré.
Mivel nem vezetői munka, ezért a vezetési készség megléte nem feltétel, viszont a nyelvtudás már igen."
Key Account Manager
Az értékesítési csapat tagja, az értékesítési vezető beosztottja. Az üzletkötőnél magasabb, de nem vezetői pozíció. A key account manager a nagy ügyfelekkel tartja a kapcsolatot, nagyobb jogosítványai vannak az üzletkötőknél: egyedi igényekhez alkalmazkodva köthet megállapodásokat. Általában 2-3 éves üzletkötői (sales representative) tapasztalat után lehet key account manager-i előléptetéssel számolni. Vezetői készség nem kell a munkához, értékesítői véna és nyelvtudás viszont igen. Fizetésük nagyon széles sávban mozog, függ a negyedéves teljesítménytől és az ezzel járó jutaléktól.
Az egy dolog h. hivatalosan milyen vegzetséget igényel.. Én színháztudományt végeztem,dráma, teatrológia.. stb. és jmost sales and account manager vagyok. Weboldalakat hoz létre és igazgat a cégunk és van pár site-unk ahol most pl. szállódákat reklámozunk és rajtunk keresztül foglalhatóak a helyek. Én jelenleg a szállodák tulajdonosait győzöm meg első lépésként , hogy üzletet kössenek velünk. Szemelyreszabott árajanlattal állok elő
amit én szabok meg bizonyos kriteriumoknak megfelelően (pl. hány csillagos és hol van a panziójuk) . Ez után megkötöm velük a szerződést, majd létre hozom a profiljukat, kontjukat a site-unkon a szállódájukkal és amig a szerződés érvényes, bármi problémájuk van a profiljukkal, velem beszélik meg és én is managelem a siteüon levő profilt. Ha természetesen komolyabb problémájuk akad akkor a programozóval beszélem meg és közvetítem. De igazából egy civilnek annyi baja nem lehet egy profillal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!