Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elvállalnátok így egy munkát?...

Elvállalnátok így egy munkát? Nem átverés?

Figyelt kérdés

A hirdetés szövege úgy szólt, hogy 18 és 56 év között keresnek 3 fő irodai munkatársat, minimum érettségivel, angol alapfokú nyelvtudással és számítógépes felhasználói ismeretekkel. Mindezt egy német sportszer kereskedés Mo.-n hamarosan megnyíló vállalata.

Önéletrajzom elküldtem, választ kaptam rá 2 napon belül. Jelenjek meg egy személyes találkozón, ha még aktuális az álláskeresésem. Elmentem, az alapinformációkat elmondta az interjúztató, fizetés havi nettó 140.000, további juttatások semmilyen formában nincsenek. Megkérdezte, ezt mennyire vehetem biztosnak, mennyire fogják még szórni az embereket? Azt mondta, hogy ő azt az információt kapta a felsővezetéstől, hogy akit ide behívtak az önéletrajza alapján, az már szinte biztos megkapja a munkát. 1 hónap próbaidő, aki ezalatt elvérzik, azt elküldik.Hétfőn kell visszamennem egy következő interjúra, ahol ott lesz már a menedzsment és a vezetőség is. Szerintetek nem átverés? Lehet már én vagyok túl gyanakvó, de annyi ügynöki és egyéb jutalékos munkát hirdető céggel lehet találkozni a neten, hogy már bizonytalan vagyok mindenben.

2011. márc. 25. 05:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem rendesnek tünik és a német rendszernek megfelelöek a feltételek: fizetés (normális) mellett nincs más juttatás, egy hónap próbaidö, nem sok elözeres hitegetés.
2011. márc. 25. 07:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem szimpi az 1 hónapos próbaidő. Sok helyen 3 hónap és azalatt simán kitehetnek! És mi van akkor ha nem tetszik vagy ügynöki meló lesz? Akkor az úgyis kiderül az első hónapban és ahogy neked is mondhatják, úgy te is mondhatod nekik hogy viszlát..
2011. márc. 25. 07:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha kiderül, hogy ügynöki munka, akkor eljössz... A próbaidő nem egyoldalú, nem csak ők dobhatnak ki azalatt indoklás nélkül, hanem ugyanúgy te is eljöhetsz, ha nem tetszik. Nem veszíthetsz semmit, de ha tényleg jó, akkor van munkahelyed.
2011. márc. 25. 07:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Menj el és tegyél pozitív benyomást, ez nem tűnik átverésnek.
2011. márc. 25. 08:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. márc. 25. 08:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Épp a próbaidő a biztosíték az átverés ellen. Számodra is, és a cégnek is. Sőt, nem csak az átverés ellen.
2011. márc. 25. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!