12 órás munkarendről szeretnék érdeklődni, hogy hogyan működik?
Sziasztok! Párom hat év után egy jobb munkahely reményében leszámolt múlt hét pénteken. Hétfőn kezdett az új munkahelyén. A munkaszerződés szerint jó feltételekkel: heti 40 óra, 738-as órabér+pótlék+ három hónap után plusz juttatások.
Közölték vele, hogy a szerződéssel ellentétben folyamatosan (TEHÁT HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG) 12 órázni kell, persze kifizetik. Szerintetek ez hogyan lehetséges?????
Van olyan ember, aki ezt bírja fizikailag?
Akik e hónap elejétől vannak, azok sem kaptak még pihenőnapot, tehát ez igaz. A véleményetekre lennék kíváncsi, köszi!
Hát, járt utat járatlanért el ne hagyj.
Na, ezért nem mondanék én fel, akármivel hitegetnek máshol vadidegen emberek. Elegem volt a válság közepén munkakeresésből is, meg a sok mocskos csaló munkaadóból is.
Itt már tudom mi van, mi hogy működik, dehogyis megyek el innen. Legfeljebb akkor, ha olyan haver ajánlana tuti biztos állást, akiről tudom, hogy nem ver át.
Nos, ezek után veled értek/értünk mi is egyet. Sajnos ő is a jobb fizetés reményében számolt le, de már tudjuk, hogy nagy hiba volt. Mondjuk abban nem hazudtak, hogy jobb lesz a fizetés, de még olyanról soha nem hallottunk, hogy létezne olyan, hogy nem adnak pihenőnapot. Ja, hozzátenném, hogy nem is multicég, hanem magyar! Na ennyit erről!
Egyébként hála a JÓ Istennek, telefonáltunk a volt munkahelyére az igazgatónak, s már hétfőn reggel várja az irodájában és visszaveszi.
Örülök, hogy megoldódott :)
Valóban nem minden a pénz, az is lényeges szempont, hogy milyen emberekkel dolgozol, gyomorgörccsel mész-e be, vagy nyugisan, lehet-e beszélni a főnökkel, vagy rögtön kirúgással fenyeget, van-e elég pihenőidő, stb. (ezeket a részleteket az állásinterjún mindig érdemes megkérdezni - ez egyébként pozitívum is normális helynél, látják, hogy komolyan foglalkoztatnak a részletek. A sóher csalóknál meg...nos, legalább nem mész oda)
De egy jól bejáratott munkahelyet tényleg csak sokkal több pénzért érdemes otthagyni, és csak a fentiek ismeretében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!