Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezt így szabad csinálni?

Ezt így szabad csinálni?

Figyelt kérdés

13 éves vagyok. Azt lehetne, hogy anyukám elvállal pl. egy újságkihordós munkát vagy valami ilyesmit és én hordom ki az újságot?

Csak mert valamit szeretnék dolgozni.

2011. márc. 21. 19:17
 1/7 anonim válasza:
86%
gondolom felveszik az adatokat és elérhetőségeket.+bizonyítani,hogy tényleg elvégezte-e és ő volt-e.Nálunk szoktam látni,hogy a gyerekek is hordják.Ezt igazából nem tudom hol kellene intézni.Kérdezzétek a postán : D
2011. márc. 21. 19:45
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Hát, ha az én gyerekem lennél, így ebben a formában nem engedném.

Úgy esetleg, hogy együtt anyukáddal.

Nem véletlenül nem vállalhatsz diákmunkát 15 (16?) év alatt.

Ezt azért is mondom, mert én is hordtam pl. újságot (17 évesen), és a második héten megharapott egy pitbull, és azt gondolom, hogy ebből például probléma lehet.

Inkább segíts otthon a házi- vagy ház körüli munkákban, azt kifejezetten jól fogják venni.

2011. márc. 21. 19:55
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de ha a ház körül segítenék akkor az még mindig anyukám pénzéből menne le, és nem olyan mintha kerestem volna, házimunkáért amúgy sem kapok pénzt.

Azért köszönöm.

2011. márc. 21. 20:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan nem. De azért előfordul ilyen, ahogy leírtad.
2011. márc. 22. 06:52
 5/7 anonim ***** válasza:

második vagyok...

ebben a korban még ne dolgozz pénzért.. legyél gyerek, ameddig lehet, mert dolgozni dolgozhatsz később is, de gyerek most vagy. És hidd el nekem, anyukád is szívesebben fogja venni, ha nem neki kell pl. elmosogatni, vagy kiteregetni, vagy ha a főzésbe besegítesz. És lehet, hogy ez talán a zsebpénzedben is megmutatkozik. Lehet. Ha pedig anyagilag vagytok gondban, akkor is inkább ebben segíts, hogy másnap ne hullaként kelljen munkába mennie, és érezze, hogy te is kiveszed a részed a problémából.

Mondom, ráérsz még a fizetős munkával két-három évig.

2011. márc. 23. 10:00
 6/7 A kérdező kommentje:

Zsebpénzt nem kapok, főzni sokszor szoktam teljesen egyedül,

teregetni is szoktam meg porszívózni, de mondom nem kapok zsebpénzt, azért jutott ez eszembe, de értem amit mondasz, és köszönöm a tanácsod.

2011. márc. 23. 21:01
 7/7 anonim ***** válasza:
;)
2011. márc. 24. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!