Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi van ha nem fizet ki?

Mi van ha nem fizet ki?

Figyelt kérdés

12 órát dolgozok,elkértem az utolsó 3 órát,mert dolgom volt.erre azt mondta a főnököm nem kapok semmit egész napra.akkor minek dolgoztam 9 órát?

elvileg be vagyok jelentve.megteheti?és én mit tehetek?

2011. márc. 18. 20:20
 1/4 anonim ***** válasza:

persze hogy nem. De megteszi, mert tudja jól hogy mennyi a kereslet és a kínálat a munkaerőpiacon.

A munkatörvény szerint feljelentheted mert nem fizette ki a béredet, illetve eltért a munkaszerződéstől. Ha feljelented és bizonyítani tudod a pert biztos te nyered, de persze ott akkor ugyse maradsz - legalábbis gondolom én -, ha egy másik munkaadó pedig megtudja hogy feljelentetted az előző munkaadót szóba se áll veled...

egyszóval: szerintem ha ezt leszámítva elégedett vagy akkor hagyd a francba.

De feljelentheted mert ez a hivatalos eljárás és jogod van hozzá, de én nem kockáztatnám h esetleg későbbiekben gondot okozzon az elhelyezkedésnél...

2011. márc. 18. 22:19
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ.kivárom mi lesz ebből,remélem csak rossz kedve volt,és nem gondolta komolyam.de valószínűleg nem tennék feljelentést.nem éri meg pár ezer ft-ért a hercehurca
2011. márc. 18. 22:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha ő elengedett akkor ki kell fizetnie, ha nem engedett el, akkor elvileg 2 óra hiányzás után igazolatlan nap, bár a törvényi részét nem ismerem.
2011. márc. 19. 06:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha semmiképpen nem fizet ki, akkor fogj meg valamit aztán hozd el miután a fizetésedet megkaptad, aztán többet ne menj be.
2011. márc. 19. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!