Cukrász vagy Szakács?
Melyik keres jobban?
Ha valaki Angliáról tud valamit, az a legjobb :))
Mind a kettőt nagyon szeretem csinálni, de hosszú idő igy csak az egyiket végzem el :)) Melyiket éri meg jobban?
Igen, itt úgy van, hogy 1év amit cukrász, szakács együtt tanul. Aztán utána megy 2irányba, 2éves kurzusra. És ha "főcukrász" szeretnék lenni akkor talán még 2 év.
de ha már elkezdem akkor a legnagyobb szintig tanulom :))
A pasim (vagyis ex, 3 napja dobtam) úgy ment ki Angliába, hogy tudott brassóit készíteni. Egy hónap után talált állást - mint séf. Rohadt jól keres :)
De Angliában annyira nem nézik ezeket. Erre ő is jó példa, soik köze nem volt a konyhaművészethez, főiskolai hallgató volt itthon :D Ha előbb akadok rá a kérdésedre, akkor tudtam volna segíteni tájékozódni, stb., de pechünk van Kérdező :/
Én szerintem nem a nemek döntenek ebben a kérdésben, hanem inkább a hozzá állás. egy férfi szakács azért lehet jobb a szakmájában esetleg egy hotelben, mert ez a munka nagyon is fizikailag megterhelő, de egy nő is lehet Séf. Ha jól csinálod, figyelsz mindenre akkor menni fog. Egy tanácsot fogadj meg, az iskola önmagában nem elég, talán egy alap tudásnak, de ha csak a tananyagot magolod be akkor még annak sem. Böngészd az internetet gyakorolj otthon, ha gyakorlati munkahelyre kell járni akkor ott is figyelj mindenre, a többi szakács hogyan dolgozik, a receptekre és a kis trükkökre amit később a saját javadra tudsz fordítani.
Jah és én is a szakácsra szavazok. A cukrászat is egy nagyon szép szakma, de szerintem szakácsként sokkal többet is el lehet érni.
UI: 03-18 22:47: a Pastry chef az a cukrász mester, ugyan az mint a szakácsnál a Séf, nem tudom milyen képesítésről beszélsz, de lehet félre értem amit írtál...
még egy utolsó mondat :D
A lényeg a papír (külföldön) itt Magyarországon leszarják a végzettséged, tudsz főzni vagy nem? ennyi. Külföldön más az élet, én nem voltam kint de ismerősök, barátok igen. Egy jó barátom kint volt 1 évig mint szakács 500E ft-ot keresett fontban és nem is szakadt meg. De azt azért nem tudom elhinni itt az utolsó pár kommentnél hogy egy brassóit tudott csak főzni, és séf, azt meg végképp nem hogy 1 hónap alatt lett az. Egy séfnek nemcsak főzni kell jól tudnia, ő felel a megfelelő árúért, a rendezvények le bonyolításáért, a munkabeosztásokért, a menü összeállításokért, ezt nem lehet betanítani, szóval vagy irreális ez az egész vagy az exed egy olyan tehetség akit még nemhogy Jamie Oliver de még Gordon Ramsay sem látott. Én az elsőre tippelnék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!