Munkaügyben szabadságos kérdés?!
Október közepétől táppénzen vagyok.Április 1-től mehetnék szülési szabadságra.
Van e arra lehetőség mondjuk,hogy április 1-től az ez évi szabimat vegyem ki,és szülési szabadságra csak aznaptól mennék amikor megszülök?
Hiszen akkor csak onnantól ketyegne a 168 napom :-)
Jaj, miért NE vehetné ki?
Semmi akadálya, ha amunkáltatódnak nem gond, akor simán megteheted. Értelmét ugyan nem látom, de az nem is az én dolgom.
OK, értem, most x%-kal több pénzt kapnál, de elfogyna a szabid. Ha meg megtartanád a szabit, akkor majd egy hónappal később kéne visszamenned dolgozni és már rendes fizetést kapnál, mégis otthon lehetsz, beszoktathatod a gyereket nyugodtan oviba/bölcsibe, stb.
Szóval elvileg a céged rendelkezik a szabid x százalékával, tehát ehhez kell az, hogy ne tiltakozzon ellene. Ha neki mindegy, hogy most, vagy 2-3 év múlva veszed ki, akkor elvileg kiveheted a szabidat, visszairatod magad táppénzről és elmész szabira.
Összefoglalva a lehetőségeid:
- táppénzen maradsz szülésig
- TGYÁS megkezdése szülés előtt 28 nappal, igy több időt leszel GYED-en, kevesebbet táppénzen (GYED 70%, táppénz 60%)
- szabadság kivétele, ha a céged megengedi.
Igen a táppénzt megszakítanám,és aztán szabi.
Köszönöm a válaszokat!
Ma megkérdezem a munkahelyemet.
Te, oszt' óvasni tudsz?
"visszairatod magad táppénzről és elmész szabira". Ennyi.
Mostakkor szerinted azért nem mehet el szabira, mert táppénzen van??? Azért annyi IQ-ja egy 5 évesnek is van, hogy úgy érti, visszairatja magát és szabira megy. Aminek semmi akadálya.
Bocs, kérdező! De ez kész ez az ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!