Jogászok vagy hozzáértők?
Diplomával rendelkezek mégis munkanélküli lettem, sajnos.
Az önkormányzattól 1 alkalommal kaptam szociális juttatást és már be is hívtak egy helyre dolgozni, gyakorlatilag mosogatni a kisebbség után.(30E-ért egy hónapba)
A hónap közepétől lenne munkám már, de az önkormányzat azt mondta, ha addig is nem vállalom ezt el, kizárnak a jövőbeni támogatásokból is.
Megtehetik? Mit csináljak? Higgyétek el, ezt a munkát ti sem vállalnátok.
Akkor ha nem vállalod el, 3 évre kizárhat az ellátásból, mert nem működtél együtt.
Azt tudod tenni, (ha meg tudod beszélni az orvosoddal), hogy kiíratod magad táppénzre. Elmégy pár nap dolgozni, azután kiíratod magad. Igaz, kevesebb pénzt kapsz a táppénzre, mint a 4 órásra, de nem kell bemenned dolgozni.
Ha meg meglesz a munkaszerződésed, akkor az első munkanapodtól nem kell menned a közmunkára.
Nemrég hozta a Fidesz azt a törvényt,hogy végzettségtől függetlenül el kell fogadni az alacsonyabb munkakörbe szóló ajánlatot is. Ha nem fogadod el,akkor kizárnak a munkanélküliséggel kapcsolatos juttatásokból.
Nem halsz bele,ha egy -két hétig mosogatsz!
Megtaláltam, jan.1-től.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!