Dolgozott már valaki a Zepter cégnek? Megéri?
igen.nem
üzletkötői munkakör,ami kérdőivezésnek volt hirdetve
3 órás hablaty hogy milyen jó,megvehetik részletre,majd ki kellett menni korház területére kérdőivezni,majd felhivni azt aki megadta az elérhetőségét,hogy megkapja az "ajándékát"
ami az volt,hogy h végighallgatja a 2 órás előadást arrl hogy milyen jó a lámpa,akkor kap ingyen 2 "kezelést"
suli mellett még tapasztalat nélkül futottam ebbe bele,szerencsére csak az időm ment kárba
közelükbe ne menj
A Zepter cégnek különböző értékesítési részlegei vannak. A két legismertebb csoport az "edényesek", és a "lámpások". Én a párommal az edényeseknél dolgoztam.
Egy ingyenes felkészítő tréninggel kezdődött a kiképzésünk. Ezután mehettünk "nyereményszelvényezni", ami azt jelenti, hogy bevásárlóközpontokban, nagyáruházakban embereket kell leszólítani, és ki kell töltetni velük egy szelvényt, amire rá kell írják a nevüket, telefonszámukat. Már itt szembesül az ember azzal, hogy ez korántsem egyszerű. Rengeteg rossz szót, elutasítást nyel az ember, mire néhány cím összegyűlik.
Ha már elég nyereményszelvényt gyűjtöttünk, fel kellett hívni a telefonszámokat, és közölni kellett velük, hogy nyertek. Be kellett őket hívni egy termékbemutatóra, ahol megkapták az ajándékukat (kisebb konyhai eszközöket, takarítóeszközöket, stb.), cserébe végighallgatták a Zepter edények jó tulajdonságait, és egy főzőshow keretein belül megnézték, megkóstolták az ezzel készített ételeket, megismerték, milyen a Zepterrel való főzés. Ezután le kellett "üzletizni" őket, ami annyit tesz, hogy rá kellett bírni őket, hogy vegyenek edényt. Mindez közel sem egyszerű, pláne akkor nem, amikor a szerencsétlen delikvensnek amúgy sincs pénze, és tudni lehet, hogy ha edényt vesz, arra már nem fogja futni neki, hogy még ételt is tegyen bele, amit megfőzhet.
Ez a direkt marketing. Agresszív, erőszakos értékesítési módszer, amire nem minden ember alkalmas mentálisan. Vannak azonban, akiknek jól megy, és ők nem keresnek vele rosszul. (Ismerek olyat, aki fél milliót keres havonta, de olyat is, aki millió felett.) Arról nem is beszélve, hogy ha építesz magad alá hálózatot, akkor egyre kevesebb munkával, egyre többet fogsz keresni. Addig azonban hosszú az út, és az első hónapokban mindamellett, hogy lehet, hogy nem keresel semmit, de még arra is ügyelned kell, hogy mindig öltönyben, kiskosztümben jelenj meg (ez elvárás).
Mi 3 hónapig csináltuk, ennyi idő alatt EGYETLEN üzletet sikerült megkötnünk, aminek az árát ma sem láttuk. (Mivel csak vállalkozói státuszban tudnánk felvenni a pénzt.) Én képtelen vagyok rábeszélni a kisnyugdíjast arra, hogy hitelt vegyen fel edényvásárlásra, és nem vagyok képes elsajátítani a "vagy ő döglik éhen, vagy te" mentalitást sem. Így aztán én döglök éhen, de legalább tiszta lelkiismerettel...
Azt azonban le kell szögeznem, hogy maguk a Zepter termékek valóban első osztályúak. Ha megengedhetném magamnak, biztosan telepakolnám velük a konyhámat, azonban az kizárt, hogy edénykészletet vegyek részletre, így mástól sem vagyok képes ezt elvárni...
Előttem lévő már kb. mindent leírt.
Jutalékos munka, pofa és gyomor kell hozzá.
Főleg mert nem minden vásárló nyugdíjas nénike. Én pl azt hiszem, elég rossz vásárlójuk voltam: a termékbemutató végén nagyon el akart nekem adni egy 80 ezres palacsintasütőt az ügynök, akinek sajnos én is megadtam az adataim korábban. Látta, hogy engem a számok érdekelnek, ezért okosan elkezdte magyarázni, hogy milyen jól jövök ki ebből az üzletből, mert amúgy kábé ötévente kéne új palacsintasütőt vennem, ez meg életem végéig kitart, hiszen "örök garancia" van rá (értsd: a jövőben bármikor beviszed hozzájuk, mert hibás, kicserélik egy vadiújra).
Én meg kiszámoltam neki, hogy ha ötévente veszek ötezerért egy palacsintasütőt, 80 év után hozza be az árát a Zepter. De! ha berakom az első vásárlás után a maradék 75 ezret a bankba, az simán kamatozik nekem öt év alatt akár 10 ezret is. Tehát még később térül meg a befektetés, egész pontosan soha. Viszont mindig új, az aktuális divatnak és technológiának megfelelő palacsintasütőm van.
Szegény ügynök köpni-nyelni nem tudott. Főleg amikor a végén megfejeltem az egészet azzal, hogy mivel erős dohányos vagyok, úgysem élek még 80 évig. Próbálkozott még, hogy de majd a gyerekeimnek milyen jó lesz, de ezzel sem ért célt, mivel pontosan tudom, hogy viszonyulok én anyám holmijaihoz, amik a maguk idejében csúcsmodellek voltak, csak azóta eltelt pár évtized.
És velem még szerencséje volt, mert alapvetően egy csendes lány vagyok. Csak egyszerűen megmagyaráztam neki, miért lenne nekem ez baromi rossz befektetés. De gyanítom, nem mindenki ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!