Hogyan hívjam fel a figyelmet? Beletörődjünk?
közgazdaságtan és idegenforgalom szálloda? ez kicsit furcsa párosítás szerintem.
a közgáz amúgy a te szójárásodat használva, valóban "butik szak", azaz boldog boldogtalan közgáz suliba megy. a szomszédom fia is közgázon tanult. hosszú évek óta nincs állása, mert az anyja nem engedi el semmi "alacsonyabb" munkahelyre.
nah most a szitu. tekintsünk el a szálloda szaktól.
közgazdászként tapasztalat nélkül nagyon valószínű, hogy nem fogsz versenyszférában melót kapni.
nem véletlenül KÖZgáz.
közszférában próbálkoznék a helyedben, bár oda nehéz bekerülni most, mert épp leépítik a szakembereket.
az pedig, hogy nyesed-vágod, nem biztos, hogy valóban úgy van. idővel rájössz, hogy mennyi mindent kell még tanulni. én is így voltam, igaz én programozó vagyok. 5-6 éve azt hittem, hogy mennyire isten vagyok, mert jobban tudom a dolgokat az oszt társaknál, volt, hogy a tanárnál is. Azt a valóság az, hogy még millió dolgot kellett tanuljak, hogy eljussak egy valódi szintre.
A fő probléma, hogy nincs gyakorlatod. Olvass szabadidődben, írj tanulmányokat, publikáld blogban őket, vagy valami tartalomkezelő rendszerben, magyarán kreálj magadnak referenciákat.
később beírhatnád a CVbe is, főleg ha esetleg olyan publikációkat hozol létre amit még sokan olvasnak is, akkor nyert ügyed van.
persze ilyenkor szokott jönni, hogy az "hülyeség", nincs idő, kedv, stb.
A szórólap hülyeség, csak pénzkidobás. A 200 cég meg fél év alatt nem valami sok... napi egy önéletrajz.
Tudom, vidéken nincs sok lehetőség.
Szerintem terjeszd ki a keresést országosan, így simán elküldhetsz napi 100 önéletrajzot, ez azért hatékonyabb :)
Ha felvesznek, akkor meg költözöl. Fiatalon nem nagy ügy.
Csak a címed vedd ki az önéletrajzból, mert ha benne van, hogy messze laksz, nem fognak felvenni.
Szia! 8:32-es vagyok.
Ezt írtad: "Azt mondják gyakorlat kéne, de ha nem adnak munkát gyakorlatot sem tudok szerezni..."
Külföld nem jöhet számításba? Legalább egy kis időre kimehetnél és máris lenne mit írni a CV-dbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!