Nem tudom így mi lesz velem. Fogok-e munkát találni valamikor?
2 Hónapja vagyok álláskereső. Pályakezdő vagyok, menedzserasszisztensi végzettséggel. Ezzel kb kitörölhetem.
Konkrétan azt sem tudom, hogy mit dolgozhatnék vele, mert semmi olyat nem tanultunk a suliban ami a szakmához vágna.
Egy kis adózás, egy kis gépírás, egy kis vállalkozás ismeret, de semmi olyan amit 100%-ig megtanítottak volna.
Nézegetem a hirdetéseket és irodai munka érdekelne. De a legtöbbnél olyan feltételek vannak, amikről fogalmam sincs. Sem a feladatokról, sem a munkakörről, hogy egyáltalán jó-e hozzá a papírom. Akik cégeknél dolgoznak mint titkárnő, azoknak milyen papírjuk van? Már úgy vagyok vele, hogy elmegyek a Tescoba árufeltöltőnek. De úgy hallom, hogy ott is rengeteg a jelentkező...
El kell keserítselek, két hónap nagyon kevés idő. Lehet, hogy egy évbe is beletelik, mire munkát találsz, és az még sajnos átlagosnak számít.
Egyébként én titkárnőként dolgozom, és nincs semmilyen papírom, csak érettségi. Viszont eléggé képben vagyok az informatikával, kicsit programozgatok is, és ezt egy informatikai cégnél értékelik :)
Nyugodtan pályázz meg minden állást, ahol legalább nagyjából megfelelsz a feltételeknek. Legeljebb az interjún kiderül, hogy mihez kéne érteni. De akkor már tudni fogod, milyen irányba indulj el.
Igaza van az első válaszolónak, ahol nagyjából megfelelsz oda küldd el az életrajzodat. Esetedben olyan állásokat tudok elképzelni, ahol emberekkel kell foglalkozni. Pl. ügyfélszolgálatok, információs irodák, titkárnő, recepciós, irodavezető, biztosan van még sok más, kicsit keresgélj neten, kérdezd meg az ismerőseidet.
Az álláshirdetésektől nem szabad megijedni, az a tapasztalatom hogy a hirdetésekbe mindenféle hangzatos dolgot beleírnak, mert az presztízs a cégnek, azután a gyakorlatban a felére sincs szükség. Sőt, ha nagyon is megfelelsz a feltételeknek be sem hívnak, mert akkor már konkurencia vagy a főnöknek vagy a főnök kedvencének. Ezért lehet sokszor olvasni hogy "szinte rám írták ki a hirdetést, végül még csak be sem hívtak". Na mindegy, ez messzire vezet, a lényeg hogy bátorság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!