Munkahelyemen jeleztem, hogy babát várok, erre megszüntették a munkaviszonyomat. 13. hetesek vagyunk, viszont minden szempontból szükségem lenne munkára. Jogszerű ez? Aki tud légyszi segítsen!
(pénztárosi, telemarketing, telefonos ügyf. Szolg. , adatrögzítés stb. )
Elérhetőségem: ritakalmar@citromail.hu
Igen ez így van, nem rughat ki ha kismama vagy!!!!!
Tényleg ne hagyd annyiban a dolgot!!!!
Boldog Babavárást!!!
hello!
fogd a (terhes)papírjaidat és a felmondásodat, menj be a helyi bíróságra akkor, amikor ún. panasznap van. Itt ingyen foglalkoznak veled és tudják, hogy hova, milyen tartalmú keresetlevelet kell írni! Vagy keress egy ügyvédet, aki ír a munkáltatódnak egy felszólító levelet! Merthogy rendes felmondással a terhes nő munkaviszonya nem szüntethető meg! Rendkívüli felmondással igen, de annak szigorú feltételei vannak.
Mindenekelőtt pedig (hogy ne maradj ellátás nélkül) keresd fel a háziorvosodat, aki nagy valószínűséggel kiír táppénzre! Rendes felmondással nem rúghítnak ki, ha mégis így történt, akkor van egy nyertes munkaügyi pered!
Üdv.: egy ügyvédnő kismama
Ha nem voltál bejelentve, nem tehetsz semmit.
Akkor jársz legjobban, ha baromi gyorsan keresel másik munkát, és kihúzol ott 180 napot, hogy kajp táppénzt, anyaságit, gyedet (ha jó a fizud) vagy gyest.
Különben semmi, de semmi nem marad, csak a gyes és a csp.
(én is majdnem így jártam, pont ki akartak rúgni, mikor megmondtam hogy babám lesz)
Szia!
Én pontosan így jártam, ahogy Te!
Kiírattam magam passzív táppénzre, majd a 44. napon kényszerűségből egyéni vállalkozó lettem. Pár hétig fizettem magam után a járulékokat, aztán ismét táppénzre mentem, de saját jogon! Nem kellett senkinek sem hazudnom, senkinek sem könyörögnöm és jogosult vagyok mindenre!!
Ha nem voltál bejelentve, akkor már eleve az sem volt jogszerű, hogy ott dolgoztál, tehát nem lehet mit tenni azzal, hogy felmondtak neked.
Amúgy amíg ezt nem írtad, addig arra gondoltam, hogy talán kölcsönzött munkaerő voltál, mert akár hiszitek lányok, akár nem, aki munkaerő kölcsönzőn keresztül dolgozik, annak terhesen is, GYED alatt is megszüntethetik a munkaviszonyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!