Kérlek aki a tud segítsen. Home office-al kapcsolatos a kérdésem. Mit tehetnék hogy gyorsabb legyen a folyamat?
Sziasztok!
Szóval tömören az történt hogy kinn dolgozom egy fél éve Angliába.A probléma hogy sajnos csak most kezdtem el csináltatni a home-office-om és ez idő alatt míg ez zajlik fel függesztettek a munkahelyemen.Az agency intézi nekem.Állítólag a papír munka már folyamatban van de a 90fontot még nem vonták le a számlámról ugyanis nem postai úton fizettük be,hanem számlaszámot adtunk meg.
Mindenki mást mond.Valaki szerint két hét,mások szerint 3hónap ez a folyamat.
De sajnos kell minden héten fizetni az albérletet meg valamiből kell élni is.Tud valaki ezzel kapcsolatosan tapasztalatot mondani?Előre is köszönöm:Egy kétségbeesett nő
Pedig amikor intézted a N.I number cardot akkor el kellett ,hogy mondjátok neked,hogy 30 napon belül el kell intézned ha munkába állsz..Csodálkozom,hogy nem tudtál róla..
De megkérdeztem a páromat,(neki jobb a memóriája mint nekem) ő 4 éve intézte,és neki majdnem 2 hónapot kellett várnia..Nekem ahogy írtam kicsivel több mint 1 hónapot..
Bár még mindig nem értem miért lettél felfüggesztve,ha tudod igazolni,hogy fizetve van..Azért nem árt jobban utána nézni,hogy ez a késés mivel jár,mert az is lehet,hogy nagyobb gondod lesz belőle mint gondolnád..
Még mindig én vagyok..
Azt hogy szívás...nos nem ez lesz az első olyan eset amikor majd égnek fog állni a hajad a jó angol ügyintézéssel kapcsolatban..Mi pár év alatt megtapasztaltunk egyet -mást..
38/N
Találtam egy oldalt ami magyarul van és eltudod olvasni..
Sajnos egy mondatot kiemeltem,és ezért is érdemes nagyon utána olvasni..
"Figyelem! (Kivonat a tájékoztatóból)
„Ha az új munkaviszony kezdetétől számítva egy hónapon belül nem nyújtja be a kérelmet, a munkaviszonya törvénybe ütköző, és megszüntethető.”
Ezért is csodálkoztam,hogy nem tudtál róla,mert rengeteget írnak erről a neten is,és a munkaügyiben is el kellett hogy mondják neked..
Érdemes mindenképpen elolvasni az angol oldalakat is,mert ők sokkal többet írnak le mint amennyit a magyarok lefordítanak..
linkelek egyet..
Köszönöm szépen a fáradtságodat.De viszont van személyes ismerősöm is aki ugyan úgy félév után intézte ezt a dolgot mint én és nem adódott neki belőle kellemetlensége.
Hallottam olyanról is hogy fennáll a veszélye annak hogy kitoloncolnak.Az a baj mindenki mást mond és én meg most be vagyok sz...rva hogy mi lesz velem.
Nem tudom mit tehetnék ezt már elcsesztem de az a gond hogy haza nem akarok menni ez miatt csak kell lennie valami megoldásnak hogy ez végre jó legyen.A papírt már beadtam intéződik,de viszont a pénzt még nem vonták le a számláról és nem tudom hogy most mit tudnék lépni ez ügyben hogy minden vissza álljon a régi kerék vágásba és megint tudjak dolgozni úgy hogy már a kezemben tarthassam a home office-om.valami ötlet?
előre is köszönöm.minden jót:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!