Hogyan "illik" elutasitani egy allasajanlatot?
Ha jelentkeztel egy allasra es azt hitted, hogy normalis fizetest adnanak, de csak minimalbert fizetnenek es kozben hetvegen is gurizned kellene plusz rengeteg felelosseg, igy nem akarod vallalni, akkor mit mondasz? Hogyan kellene kifejezni, hogy targytalan, hogy azert kozben ne sertodjenek meg? (Sosem lehet tudni az eletet, lehet, hogy a jovoben epp ott talalna az ember munkat.)
Mar kivalasztottak interjun, de a penzrol nem nyilatkoztak meg akkor konkretan, hitegettek, aztan kiderult, hogy mennyi lenne a fizetes es abbol meg a szamlakat sem tudnam fedezni (ezt amugy ott is megmondtam, mikor kiderult, hogy mennyit fizetnenek), de megkerestek ezutan is, hogy nagyon szeretnek, hogy elvallaljam, mert engem tartanak a legjobbnak erre. Hozzatennem, hogy tobbdiplomas, fiatal palyakezdo vagyok es szakmamba vago pozicio lenne, csak nem ertem, hogy hogy fizethetnek ilyen keveset. Nem illegalis ez vagy csak a koztisztviseloknek van megszabott bertablaja vegzettseg szerint es egy privat cegre teljesen ra van bizva, hogy mit fizet?
ha nincs jobb ajánlat, fogadd el. Ha meg van jobb ajánlatod, akkor valld be hogy van. nem tettél nekik hűségesküt. Én is utasítottam már el nem rossz ajánlatot , mert volt jobb.
De ha nincs job,b én elkezdenék melózni, tapasztalatnak jó, a felmondási idő alatt bármikor az naptól kiléphetsz ha beesik egy álommeló :)
megmondanám, hogy ha engem találnak alkalmasnak és ennyire ragaszkodnak hozzá, hogy vállaljam el a munkát, akkor én is ragaszkodom a fizetési igényemhez. (legyél tökös)
és ha nem akkor köszönöm a lehetőséget, de nem élek vele ilyen bér mellett.
Az a baj, hogy ezt sem mondtak elore...marmint, hogy ide-oda kell jarkalni es hetvegen is behivhatnak. En meg nem tudok akkor menni, mert kisgyerekem van (nem azert, mert olyan jellegu munka, amit hetvegen kellene vegezni, hanem mert nem akarnak tobb embert felvenni, az egesz ceg 4 emberbol all jelenleg es 1 ember kb. 3 ember munkajat csinalja). Az ovit fedezne a penz, a bevetelem meg nulla lenne. Ezert nem latom ertelmet es varok jobbra, ahol ennyire nem kell huzni az igat a nagy semmire, de kozben nem akarom oket megbantani, mert a jovoben is esetleg hozzam fordulnanak, mert ugy tunik, hogy nagyon akarnak erre a munkara.
Probaltam ra utalni, hogy ez a fizetes enyhen szolva nevetseges egy ilyen munkaert (persze nem ilyen szavakkal), de nem emeltek az oraberen.
Szoval nem lehet, hogy jobb, ha azt mondom, hogy kaptam jobb ajanlatot es ezzel rovidre zarom?
Ha biztos vagy benne, hogy találsz más munkahelye, és tényleg lépni akarsz, akkor a legjobb az, ha azt mondod jobb ajánlatot kaptál.
Vagy úgy adod elő, hogy kaptál jobb ajánlatot, ezért csak abban az esetben maradsz itt, ha ők is megadják ezt az X összeget.
De a mai világban jobb megtalálni a következő helyet, és csak akkor lépni. Jól gondold át!
Amúgy azért sem ciki lépned, mert másik irányból a cégek is ugyanezt teszik a dolgozókkal, avagy bármikor kirúghatják az embert. Nem azért meg nem vagy szimpi nekik, hanem mert mondjuk spórolnak a béren. A munkaadó nem szívességet tesz neked, hanem megvásárolja a munkádat, aminek az értékét te szabod meg (vagy hát a piac...). Tehát ne fájjon a fejed!!!
Amúgy milyen meló? Lehet jó lenne nekem. Én most kevésért is vállalnék melót, még ha diplomás vagyok is... Akár ajánlhatsz is a helyedre, de komolyan! :-)
Milyen országban van? Elég rossz, ha a minimálbér épp csak az ovi ktsgeit fedezné...vagy nagyon jó az ovi:-))
És milyen munka egyébként? Ha lehet kérdezősködni.
Egyébként szerintem is megpróbálhatnád a munkát, amíg nem találsz másikat, mert mi van, ha nem lesz egy idegi még ilyen ajánlat sem. Legfeljebb próbaidő lejárta előtt lelépsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!