Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gépkocsivezetőként dólgozom...

Gépkocsivezetőként dólgozom teljes munkaidőben. Melyik minimálbérrel kell a mmunkaadómnak bejelenteni?

Figyelt kérdés
2009. febr. 11. 16:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Minimálbér csak egy van, amit minimálbérnek hívnak. Ennek összege teljes munkaidő esetén jelenleg 71500Ft. Ajánlások vannak egyéb (szakmunkás, diplomás, stb) minimál bérre, de azokat egyáltalán nem kötelező betartani.
2009. febr. 11. 17:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Amire (szerintem) te gondolsz,azt garantált bérminimumnak híják, és 2009.01.01-től így alakul:

Amennyiben a munkavállaló olyan munkakörben van foglalkoztatva, ami szakképzettséget igényel, akkor 87.000 Ft a bére.

Mi ezt így oldottuk meg: aki C, illetve ennél nagyobb kategóriájú kocsit vezet, az szakképzetnek minősül, ha B, akkor viszont vezetői döntés volt arról, hogy a B jogsit képzettségnek tekinti-e.

Elméletileg mondhatja, hogy te úrvezetőként nem vagy szakképzett, de ezzel foglalkozol, ergó a munkaköröd se igényel szakképzettséget.

Remélem érthető voltam.

Ha nem erre gondoltál, akkor bocsi!

2009. febr. 11. 17:46
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Igen erre gondóltam,hogy szakképzettséget igénylő munkakőrnek minősül-e a C,E kat. jogositvánnyal végzett munka. köszi:Jani

2009. febr. 11. 20:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!