Gépkocsivezetőként dólgozom teljes munkaidőben. Melyik minimálbérrel kell a mmunkaadómnak bejelenteni?
Figyelt kérdés
2009. febr. 11. 16:20
1/3 anonim válasza:
Minimálbér csak egy van, amit minimálbérnek hívnak. Ennek összege teljes munkaidő esetén jelenleg 71500Ft. Ajánlások vannak egyéb (szakmunkás, diplomás, stb) minimál bérre, de azokat egyáltalán nem kötelező betartani.
2/3 anonim válasza:
Szia!
Amire (szerintem) te gondolsz,azt garantált bérminimumnak híják, és 2009.01.01-től így alakul:
Amennyiben a munkavállaló olyan munkakörben van foglalkoztatva, ami szakképzettséget igényel, akkor 87.000 Ft a bére.
Mi ezt így oldottuk meg: aki C, illetve ennél nagyobb kategóriájú kocsit vezet, az szakképzetnek minősül, ha B, akkor viszont vezetői döntés volt arról, hogy a B jogsit képzettségnek tekinti-e.
Elméletileg mondhatja, hogy te úrvezetőként nem vagy szakképzett, de ezzel foglalkozol, ergó a munkaköröd se igényel szakképzettséget.
Remélem érthető voltam.
Ha nem erre gondoltál, akkor bocsi!
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
Igen erre gondóltam,hogy szakképzettséget igénylő munkakőrnek minősül-e a C,E kat. jogositvánnyal végzett munka. köszi:Jani
2009. febr. 11. 20:27
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!