Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi álláskeresési járulék...

Mennyi álláskeresési járulék járna ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy ebben az esetben jár-e nekem az álláskeresési járulék, és mekkora lenne az összege:

2007 októberétől 2009 májusáig munkaviszonyban álltam, havi 100.000 Ft körül kerestem. (19 hónap munkaviszony)

Munkanélküli voltam 2009 májusától szeptemberig. (Első három hónapban 50-60.000 közt kaptam járulékot, utána csökkent...)

2009 szeptemberétől 2010 júliusáig dolgoztam, keresetem 100-110.000 Ft volt. (10 hónap munkaviszony)

Munkanélküli voltam 2010 júliusától szeptember végéig. (28500 Ft-ot kaptam havonta)

Jelenleg október óta dolgozom, keresetem kb. 85.000 Ft.

Tehát a mostani, 4 hónap munkaviszonyommal kapnék-e álláskeresési járulékot? Valamint a második alkalommal történő munkanélkülivé válásom során miért nem az eddigi átlagkeresetem vették alapul? Miért csak 28500 Ft-ot kaptam? (Hiszen az előtte lévő négy év során jóval több, mint 365 nap munkaviszonyom volt.)

Vagy ez úgy működik, hogy valaki járulékot kap, munkát talál, és onnantól újra lenullázódik a munkanapjaid száma, amiket a járulék megállapításakor figyelembe vesznek?

Valamint tegyük fel, hogy kapom a járulékot 3 hónapig, találok munkát, ahol csak 3 hónapig foglalkoztatnak, ezután ha éhen veszek, sem kapok ismét járulékot?

(Szerencsére nem érint ez a kérdés jelenleg, de nagyon érdekel, mivel manapság sok ember helyezete eléggé kilátástalan.)

Köszönök minden választ előre is!

2011. febr. 11. 20:51
 1/2 anonim ***** válasza:

"Vagy ez úgy működik, hogy valaki járulékot kap, munkát talál, és onnantól újra lenullázódik a munkanapjaid száma, amiket a járulék megállapításakor figyelembe vesznek?"

Hát jóhogy. Amely napokat már egyszer felhasználtál ellátáshoz, azt újra nem veheted igénybe.

Azért 28ezret kaptál, mert az csak álláskeresési segély, ami 4 éven belül 200 nap munkaviszony után jár.

"Valamint tegyük fel, hogy kapom a járulékot 3 hónapig, találok munkát, ahol csak 3 hónapig foglalkoztatnak, ezután ha éhen veszek, sem kapok ismét járulékot?"

Hát a munkaügyitől nem, az biztos.

Az önkormányzattól esetleg Bérpótló juttatást, közcélú munkáért cserébe. De ők se biztos, hogy rögtön adnak.

2011. febr. 12. 12:51
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. febr. 12. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!