Mennyi álláskeresési járulék járna ilyen esetben?
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ebben az esetben jár-e nekem az álláskeresési járulék, és mekkora lenne az összege:
2007 októberétől 2009 májusáig munkaviszonyban álltam, havi 100.000 Ft körül kerestem. (19 hónap munkaviszony)
Munkanélküli voltam 2009 májusától szeptemberig. (Első három hónapban 50-60.000 közt kaptam járulékot, utána csökkent...)
2009 szeptemberétől 2010 júliusáig dolgoztam, keresetem 100-110.000 Ft volt. (10 hónap munkaviszony)
Munkanélküli voltam 2010 júliusától szeptember végéig. (28500 Ft-ot kaptam havonta)
Jelenleg október óta dolgozom, keresetem kb. 85.000 Ft.
Tehát a mostani, 4 hónap munkaviszonyommal kapnék-e álláskeresési járulékot? Valamint a második alkalommal történő munkanélkülivé válásom során miért nem az eddigi átlagkeresetem vették alapul? Miért csak 28500 Ft-ot kaptam? (Hiszen az előtte lévő négy év során jóval több, mint 365 nap munkaviszonyom volt.)
Vagy ez úgy működik, hogy valaki járulékot kap, munkát talál, és onnantól újra lenullázódik a munkanapjaid száma, amiket a járulék megállapításakor figyelembe vesznek?
Valamint tegyük fel, hogy kapom a járulékot 3 hónapig, találok munkát, ahol csak 3 hónapig foglalkoztatnak, ezután ha éhen veszek, sem kapok ismét járulékot?
(Szerencsére nem érint ez a kérdés jelenleg, de nagyon érdekel, mivel manapság sok ember helyezete eléggé kilátástalan.)
Köszönök minden választ előre is!
"Vagy ez úgy működik, hogy valaki járulékot kap, munkát talál, és onnantól újra lenullázódik a munkanapjaid száma, amiket a járulék megállapításakor figyelembe vesznek?"
Hát jóhogy. Amely napokat már egyszer felhasználtál ellátáshoz, azt újra nem veheted igénybe.
Azért 28ezret kaptál, mert az csak álláskeresési segély, ami 4 éven belül 200 nap munkaviszony után jár.
"Valamint tegyük fel, hogy kapom a járulékot 3 hónapig, találok munkát, ahol csak 3 hónapig foglalkoztatnak, ezután ha éhen veszek, sem kapok ismét járulékot?"
Hát a munkaügyitől nem, az biztos.
Az önkormányzattól esetleg Bérpótló juttatást, közcélú munkáért cserébe. De ők se biztos, hogy rögtön adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!