Mit csinálnak a politológusok? Mennyire keresettek? Meg lehet belőle élni?
Figyelt kérdés
2011. febr. 9. 20:41
2/5 anonim válasza:
Jókor, jó helyen kell lenni, hogy politológus lehessél. Ja és jogász vagy közgazdász végzettség. Nem pedig politológus, az tényleg arra jó, amit az előző mondott.
3/5 anonim válasza:
Egyáltalán nem csak a mekiben dolgozhatsz vele! Burgerbe is felvesznek, mondjuk oda kicsit nehezebb bekerülni.
4/5 anonim válasza:
Ha pedig karriert akar, akkor akár egy autómosóban is dolgozhat.
5/5 anonim válasza:
Én végeztem politológiát, és mivel az előtte már szereztem egy kommunikátori diplomát és újságíróként dolgoztam (külpolitika rovatban), úgy gondoltam, a politológus végzettség jól jön majd ahhoz, hogy nívósabb lapoknak írhassak. Csak éppen ez nem így megy. Ha nincs szorosabb kötődésed egy párthoz (nem vagy tag, vagy egyéb pártdolgozó), akkor kitörölheted a hátsód ezzel a végzettséggel. Ráadásul a média egy olyan világ, hogy inkább vállalkozói jogviszonyban tudod csinálni. Mivel nekem rendes, bejelentett, alkalmazotti jogviszonyra volt szükségem, így ez ugrott. Ráadásul a jelenlegi életvitelem (férj, 2 gyerek) sem olyan már, hogy mint újságíró össze-vissza tudnék utazgatni, így ha éppen állást keresek, ezt a végzettséget be se írom az önéletrajzba, mert ha túlképzett vagy, be se hívnak interjúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!