Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen levelet írjak?

Milyen levelet írjak?

Figyelt kérdés

Pályáztam egy állásra, nagyon tetszett volna. Ma kaptam egy udvarias e-mailt, hogy köszönik a pályázatomat, de mást választottak.

Szeretnék egy udvarias, "azért köszönöm, hogy meghallgattak" levelet írni válaszként.

Tudtok segíteni, hogy nagyjából mit tartalmazzon?

Fő cél az lenne, hogy ne legyen benne keserűség (hiába vagyok csalódott), inkább gesztusnak szánom.

(Azt már csak zárójelben merem megkérdezni, hogy illik-e arra vonatkozólag kérdést feltenni, hogy miben nem feleltem meg, vagy ezzel csak kellemetlen helyzetbe hoznám a másik felet?)

2011. febr. 2. 15:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, irj egy koszono levelet, ne emailt, hogy idot forditottak a playazatod elolvasasara. Igy ha legkozelebb lesz uresedes, emlekezni fognak Rad.Feltetlen megkerdezheted, hogy palyazatod miert nem volt sikeres, egyebkent kulfoldon ezt mar ajanljak, sot elvarjak. Ez egy utmutato a kovetkezo munka megpalyazasaban, es azt is kimutatja, hogy komolyan erdekelt a munka es onkepezni akarod magad. Ne felejtsd, semmi keseruseg, ragalmazas, okoskodas.
2011. febr. 2. 15:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges ilyen levelet írnod... Nagyon aranyos gesztus (lenne), de nem foglalkozik vele senki, és nem is érsz el vele semmit. (Gyed-en lévő HR-es vagyok).
2011. febr. 2. 15:12
 3/8 anonim ***** válasza:
1. válaszoló, az külföld, ez pedig Magyarország. Nálunk pld. nem értékelik (még) ezt a hozzáállást, sőt, legközelebbi alkalomkor nem is hívja be a vezetőm, ha valaki visszakérdez, hogy miért nem.. mert nem azt "veszi le róla", hogy kitartó, vagy követi az eseményeket, hanem hogy "kukacoskodó". (Jó szándékkal írtam a választ, a saját 15 éves tapasztalatom alapján).
2011. febr. 2. 15:15
 4/8 A kérdező kommentje:

Kis létszámú cég, közvetlenül a leendő munkáltatómmal volt az interjú, vele is kellett volna együtt dolgozni, mind szellemi, mind fizikai (egy légtér) értelemben.

Annyit írt a hölgy "indkolásképp", hogy három erős versenyzőből kellett választaniuk, de sajnos nem rám esett a választás.

Ezek miatt szeretnék egy nagyon udvarias levelet írni, biztos, hogy elolvassák, hiszen közvetlenül annak írnám, aki a főnököm lett volna és aki interjúztatott is.

A szövegezésével is elakadtam, most még friss az élmény és csalódott vagyok, leblokkolt az agyam :(

2011. febr. 2. 15:36
 5/8 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem nyugodtan írd meg, annyira figyelj hogy ne ess túlzásokba semmilyen értelemben.

Én egy rövid mail-t küldenék olyasmi szöveggel amit az első válaszoló írt, hogy köszönöd hogy időt fordítottak a pályázatodra és hogy örülsz/boldog vagy/stb. hogy lehetőséged volt jobban megismerni őket/a céget/stb.

Azután esetleg még olyasmit, hogy tudnának-e segíteni neked abban, hogy hogyan javíthatnál a pályázatodon, hogy a jövőben te is a sikeres jelentkezők között lehess.

Igaz hogy ez akár rosszul is elsülhet, mert lehet hogy nincs semmi konkrét ok amiért a másik pályázót választották, egyszerűen csak szimpatikusabb volt nekik, vagy olyan oka van ami nem egészen törvényes, pl. korod, nemed, családi állapotod, külső megjelenés, stb., és akkor szerzel nekik pár kellemetlen percet hogy mit válaszoljanak a kérdésedre, így nem biztos hogy szívesen emlékeznek majd rád.

De mondjuk én úgy vagyok vele hogy próba szerencse, pláne mert lényegében nincs veszíteni valód.

A fentieket annak tudatában írom hogy ez Magyarország. Miért ne tehetnénk egy élhetőbb hellyé? Valahol el kell kezdeni! :)

2011. febr. 2. 16:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Hamar a holyg valaszolt, akkor ne zaklasd tovabb. Mikor eloszor kerdeztel ra, hogy miert nem kaptam meg a munkat, akkor kellett volna megkerdezni tobbi infokat is. Nem baj, legkozelebb tudod hogy mit csinalj. Egy levelben koszonet, kerdesek.

Habar nagyon remelem, hogy kovetkezo megpalyazott munkat meg is kapod.

2011. febr. 3. 07:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem 16:57-esnek igaza van.

Én úgy értelmeztem, hogy egyelőre egy emilt kaptál, amiben megírták, hogy nem te voltál a nyerő, és hogy még 2-en voltak versenyben...szóval még nem kérdeztél rá 1x sem, miért nem téged választottak.

Így írhatsz nyugodtan levelet.

Én is próbáltam ilyen információt kapni, de én munkaerőközvetítőn keresztül. Sajnos az nem volt sikeres. Csak annyit írtak vissza, hogy "voltak "jobb" jelentkezők"...mintha engem ez érdekelt volna...azt akartam megtudni, velem mi volt a baj, nem azt, hogy a többiek milyenek voltak...ettől lettem mérges, nem attól, hogy nem engem választottak...

2011. febr. 3. 11:46
 8/8 A kérdező kommentje:

Végül annyit írtam, hogy köszönöm a lehetőséget és sikeres munkát kívántam nekik.

A weboldalon megtaláltam a befutó nevét, kicsit utánanéztem. Hasonló területen külföldi tapasztalata volt, relevánsabb, mint az enyém. Ehhez még hozzájöhetett egy személyes szimpátia is. Valószínűleg egyszerűen jobb volt erre a pozícióra.

Nem hinném, hogy bármi miatt megkülönböztettek, mert egyetlen olyan kérdést se tettek fel, ami sértő lett volna, udvariasak voltak, egyenesen elmondtak mindent, hogy mit szeretnének, mit/kit keresnek.

Az összes kérdés releváns volt a pozícióhoz.

Ezt sajnos be kell tennem az "így jártam" kategóriába.

2011. febr. 4. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!