Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vajon nagyon okos vagy nagyon...

Vajon nagyon okos vagy nagyon ostoba vagyok szerintetek?

Figyelt kérdés

Kb egy éve megkeresett az akkori munkahelyem egyik konkurenciája. (egy még régebbi munkahelyemen dolgoztunk annak a cégnek és tetszett a munkám a cégvezírnek). Programozó vagyok, tapasztalattal, referenciákkal, most már kapcsolatokkal is. Akkor az ajánlatot visszautasítottam. Jó fizut kaptam volna ez tuti (akkor kerestem a melóhelyemen 190 nettót), kedvezményeket kaptam volna, stb. Visszautasítottam mert gyanítottam, hogy furakodtak volna, hogy adjak ki infót az akkori munkahelyemről, és én nem tartom etikusnak. Ismertem valamennyire a cégvezírt, tisztességtelen mindenkit átgázoló emberről van szó.

Szépen csendben elutasítottam és maradtam a melóhelyemen amit amúgy nem kedveltem, akkor volt meg az első évem ott.

Rá kb 3/4 évre kirúgtak, nem hibáztatom őket, nagyon nem ment már a meló, eléggé szar körülményeket biztosítottak, nem csoda, én is le akartam lépni, csak még húztam.

Kb szeptember óta vagyok munkanélküli. Melót nem kerestem azóta, fusi melókat csinálok, tehát feketén vállalok be projecteket. Mindig hoz valaki valami melót, sok volt kollega vagy ismerős keres.

Sok-sok saját ötlet van betervezve, van aminek már neki is álltam, de némi kis botlás miatt most picit vakvágányon vagyok, most állok vissza a sínekre szép lassan.

Egy volt kollegám keresett meg, hogy egy ismerőse programozót keres blabla, megadta az elérhetőségemet. Kiderült, hogy az ürge angliai cég igazgatója, oda kellene dolgozni otthonról, számlázni nekik, stb. Vállalkozást nem szívesen vállalnék be erre megvallom, bár idővel úgyis az lennék.

Tuti jól fizető meló lenne, viszont kikötés, hogy mellette nem tudnék semmi mást csinálni.

Sok ötletem van mint mondtam, számomra sokkal fontosabb mint az, hogy valahol gályázhassak más keze alatt sok pénzért. Ha jól valósítom meg az ötleteimet, akkor abból is lesz majd sok pénz idővel.

Ez a második nagyobb ajánlat amit visszautasítok. Azon agyalok, hogy egyszer majd a biográfiámban lesz benne, hogy ez történt és nem adtam el magam vagy majd 10 év múlva úgy tekintek vissza erre, hogy el.bsztam?

Tuti visszautasítom, nem kérdés, de kíváncsi vagyok mások mit gondolnak.

köszi

2011. jan. 25. 16:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Én lehet hogy elvállalnám,de persze ez attól függ mennyi pénzről lenne szó...
2011. jan. 25. 16:37
 2/5 A kérdező kommentje:

nem tudom mennyiről, biztos sokról, ha beválnék, de nem éri meg, hogy nem tudom a saját ötleteimet megvalósítani meg le lennék kötve, plusz otthonról azért nehezebben megy a meló mint egy irodából. a pénz nem minden hidd el.

előző melóhelyemen tiszta depresszió voltam már, pedig majd 200e Ft-ot vittem haza minden hónapban és nem dolgoztam ott magam halálra.

2011. jan. 25. 16:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Persze tudom,hogy nem minden,plusz az ember szívesebben szabad,és nem másnak akar dolgozni..Én azért megpróbálnám kikalkulálni,hogy ha a saját ötleteimet valósítom meg,mennyire éri meg,vagy mennyire lesz az a pénz biztos...Illetve ha külföldi cégről van szó amúgy is,hátha van megoldás a mellette lévő tevékenykedésre:)
2011. jan. 25. 16:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Amit nem szívesen csinálsz,azon a melón nincsen áldás!

Lehet,hogy megbánod,ha nem fogadod el az állást,de valószínűbb,hogy megbánnád,ha olyan munkát vállalnál el,amit nem szeretsz.

2011. jan. 25. 16:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez attól függ, mennyire tudsz megélni, ha vállalkozásba kezdesz, van-e félretett pénzed.

Ha nincs, akkor tuti elvállalnám azt a munkát. Főleg hogy speciel én szívesebben dolgozom itthonról, kicsit nehezebb nekiállni, de sokkal nyugisabb, mint az irodában, ahol mintha mindenki kötelességének érezné, hogy dumáljon, amikor én épp koncentrálnék.

Azt, hogy 10 év múlva hogy érzel, most még nem tudatjuk. Lehet, hogy te csinálod az új Facebook-szintű projektet, és két év múlva milliomos leszel. De az is lehet, hogy nem jön össze, akkor bánni fogod, hogy visszautasítottad.

Sajnos nem látunk a jövőbe..

2011. jan. 25. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!