Normális ha egy állásinterjún ilyet kérdeznek?
Azt kérdezték tőlem egy interjún, hogy ha tárgy lehetnék akkor mi lennék? Köpni nyelni nem tudtam. Azt válaszoltam, hogy szék :D, hát hirtelen rohadtul nem jutott más eszembe.
Erre, megkérdik hogy miért épp szék??? PFFFF...hát basz* meg azért, mert marhára nem azért jöttem ide, hogy marhaságokrol csevegjünk, hanem mert 1 éve nins munkám, és már lassan enni sem tudok...
Na mindegy erre nem jutott eszembe semmi, aztán meg folytatták a hülye kis kérdéseiket, hogy ha állat lennék akkor mi lennék. Kedvem lett volna felállni és kimenni. Annyira megalázónak éreztem. OK, lehet, hogy ez egy pszichologiai teszt féleség, de tényleg a kis játékukból mérik fel, hogy ki alkalmas a munkára? Az ember igy is elég stresszesen megy oda, és még ilyenekkel is cseszegetik
Túl vagyok rajta, mivel az interjúztató nagyon nem volt szimpi, hát nem is tudom mi lett volna, ha vele kell nap mint nap találkoznom, szóval annyira nem voltam/vagyok letörve. Csak már a meló jól jött volna.
Én nem oda voltam, mert ez nem Budapesten van. De ettől függetlenül tudom, hogy minden call-centerben nagyon megválogatják a jelentkezőket. Én akkor is alkalmasnak találom magam erre a munkára, mivel soha nem volt probléma velem az előző munkhahelyemen, mindig a legjobbak között teljesitettem. Na de mindegy, ez van, ezt kell szeretni. Nem akartak felvenni egy széket na, hát megértem :D
Állásinterjún egy átlag sablon szerint kérdezősködnek, amiket erre szakosodott cégek állítanak össze szakmai csapattal, majd ezt oktatják a HR-es alkalmazottaknak.
Milyen tárgy lennél, milyen zöldség, milyen állat... Ezek nagyon sokat elárulnak egy emberről, de persze fel lehet készülni rá, ha olvasgatsz picit a jobline-on.
Például állatra nagyon jó válasz a delfin, zsiráf, mert ezek többnyire semleges állatok. Nincs olyan, hogy valaki utálja a delfint, vagy szeretik, vagy semleges. Ugyanez a szitu a zsiráffal. Bár utóbbi nem túl mozgékony, lassú, de nagyon figyelmes és csapatban érzi jól magát. Ez illik a delfinre is, ráadásul értelmesnek is tartják.
Szóval interjúk előtt érdemes átfutni a mai interjúztató trendeken, sok portálon adnak tippeket, hogy mi lehet helyes válasz...
Szerintem ezekre fel kell készülni és kész.
Nekem a legtöbb ilyen kérdésre megvan a válaszom, ami egyrészt igaz, másrészt jellemző rám.
Pl. ha állat lennék, akkor medúza lennék, mert gyönyörűnek tartom őket. Meg kicsit ambivalensnek.
Ha tárgy lennék, akkor meg zongora, mert imádok zongorázni :)
stbstb.
Ez egy ilyen dolog, el kell fogadni, nézz utána, milyen kérdésekre számíthatsz még, és legyen egy válaszod, és indoklás is (lásd fent). Ez azért jó, mert így azt szűrik le a válaszodból, amit te akarsz, nem csak azt, amit a könyvek mondanak.
Te jó ég! Hát ezen behalok :D
Répa- mehetsz a levesbe :D Ez jó :D
Én is kiváncsi lennék rá, hogy mit jelentenek...persze következtetni lehet, de hogy ezekből a válaszokból itéljenek meg egy emberi lényt...na az már gáz!
találtam egy ilyen linket, de a zöldségekről itt sincs szó...:-)
de ez jó volt tényleg, mehetsz a levesbe...az lett a vége
én sem lelem itt a széket :D
Egyébként fantasztikus dolognak tartom, hogy valaki (egy önmagát az emberi lény nagy ismerőjeként tartja számon) ir egy könyvet, vagy ilyen teszteket, és az egész világ beveszi amit ő leir...hmmm, nembaj emberek, itéljük meg erről az embertársainkat. Már barátkozni is ugy fogok, hogy először megkérdem az illetőtől, hogy répa vagy karfiol lennél, esetleg kukac vagy vaddisznó...
Na mindegy, legközelebb komolyan mondom elmegyek egy állásinterjura, ami egyáltalán nem fog érdekelni, és megmondom nekik, hogy óvszer szeretnék lenni...
ma 11:16 vagyok. én az ilyen idióta kérdéseknél megköszöntem a rám fordított időt, elnézést kértem, amiért feltartottam a tisztelt hr-est, és elköszöntem. nem gondolom, hogy szertnék olyan cégnél dolgozni, ahol minden ilyen baromságot bevezetnek és használnak csak azért, mert most ez "trendi".
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!