Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Iskola árvaellátás, vagy...

Iskola árvaellátás, vagy munkanélküli regisztráció? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Érettségiztem, elvégeztem egy FSZ okjs képzést, de sajnos nemtudok elhelyezkedni, viszont a pénzre szükség lenne és így árvaellátást kapok mint nappali tagozatos.

Olyan kérdésem lenne, hogy érdemes-e munkanélkülire beiratkozni, ott kapnék-e esetleg valamiféle segélyt/járulékot amig nemtalálnék munkát, mert ugye a 3.hónap munkanélküliségem után a munkaadó kapna utánam pénzt, és így nőnének az esélyeim munkát találni.

kérdés... diákként árvaellátás, vagy munkanélkülibe való regisztráció??

2011. jan. 21. 12:10
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem diákként árvaellátás. Ha a jelenlegi szakmáddal nem tudsz elhelyezkedni, inkább tanulj ki valami piacképes szakmát.
2011. jan. 21. 13:04
 2/2 anonim ***** válasza:

A munkaügyiben csak akkor kapsz pénzbeli ellátást, ha a megelőző 4 évben volt legalább 365, vagy ha annyi nem akkor legalább 200 bedolgozott napod. Ha nem volt 200 napod, akkor nem kapsz áll.ker.segélyt, és a TBdet sem rendezik.

Ha pályakezdő vagy, igényelhetsz startkártyát a munkábaállás előtt, arra járulék kedvezményt kap a munkáltató.

Igaz, hogy a munkaügyi támogatást adhat a foglalkoztatásodhoz, de általában továbbfoglalkoztatási kötelezettséggel (amit nem biztos, hogy szívesen vállal a munkáltató) és a munkáltatónak is különböző feltételeknek meg kell felelnie (aminek nem biztos, hogy megfelel)

Ha az árvaellátásod biztos, én inkább azt választanám, mint a bizonytalan munkanélkülit (ahol semmi pénzt nem kapsz, csak esetleg majd 3 hónap múlva találsz munkahelyet)

2011. jan. 21. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!