Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A céges emailcímek mit takarnak?

A céges emailcímek mit takarnak?

Figyelt kérdés

Írt nekem az egyik rokonom egy emailt a munkahelyi emailcíméről. Diplomás, azt gondoltam ő ott nagy valaki. De az volt a cím, hogy: XY@zzs.hu/gondnokság

Akkor ő csak gondnok ott? Mástól is kaptam ilyet, ő meg valami igazgató, de neki meg titkárság volt írva. Ez számít valamit?

2011. jan. 19. 11:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne küdhette volna az e-mailt, a gondnokságról? Lehet, hogy ott volt szabad gép, és több e-mail címe is van a cégnek?
2011. jan. 19. 11:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Jelentheti azt, hogy onnan írt, vagy hogy megírták helyette a levelet. Hivatalos levélnél előfordul, pl én a főnököm leveleit rendre a titkárságtól kapom.

Bár aláírom, a gondnokság érdekes.

Diplomával utcát is sepernek sokan, úgyhogy simán lehet, hogy gondnok. Kérdezz rá.

2011. jan. 19. 11:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem hivatalos levél volt, és a saját neve volt az XY helyén. Azért is furcsállottam...
2011. jan. 19. 11:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem láttam még ilyen formátumú e-mail címet... a domain név után a .hu rendben van, de az után nem szokott más következni. Ez informatikailag lehetetlennek tűnik.

Ha xy@cegnev.gondoksag.hu lenne, az nem lepne meg, de dőlt vonallal, a domain név után elválasztva... lehetséges ilyen informatikailag?

2011. jan. 19. 11:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

én és párom levelei is ugy mennek ki hogy xy@cégnév.hu

xy a mi nevünk (mindenkinek ilyen van

ilyen /gondnokságosat még sose láttam,pedig elég sok cégtől kapok mailt

az már csak az aláirás részben szokott szerepelni hogy a cég mely részéről jött

2011. jan. 19. 11:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Vagy az is lehet, hogy ahol ő dolgozik az a gondnokság részlegén belül van. Minden cég olyan szervezeti egységekre osztja magát, amire akarja.
2011. jan. 19. 12:00
 7/7 anonim válasza:
100%

"xy@cegnev.gondoksag.hu lenne, az nem lepne meg"

Engem az is meglepne. :) Ami nem lepne meg az a xy@gondoksag.cegnev.hu, mert a cégnév.hu az "alap" domain, az aldomain-eket pedig elé kell írni.

de az abc@xy.hu/gondnokság mint e-mail cím az elég valószínűtlen.

"Lehet, hogy ott volt szabad gép, és több e-mail címe is van a cégnek?"

Az e-mail cím egyáltalán nem függ attól, hogy honnan, melyik gépről küldik a levelet.

Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy a gondnokság az az aláírásban szerepelt, és az adott cégnél ilyen címszó alatt szerepel az üzemeltetetés is, a rendszergazdák is, stb., ahol simán vannak diplomás munkakörök. Bár hülye megnevezés, de előfordulhat.

2011. jan. 19. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!