Hallottatok már a Hunor PPH Rt-ről?
A pénzes részen próbaidőről egy kukkot sem írnak csak a féléves licencről.
Egy fórumban találtam:
"A honlapon szinte semmit nem lehet megnézni reg nélkül - még a cég adatait sem(!), de mielőtt valaki regisztrálna olvassa el az ÁSZF-et, melyben a lényeg a közepe táján van:a reg hitelesítése (ekkor már böngészheted a lapot, ill. látsz egyéb tartalmakat is) min.1900 ft, kivéve, ha személyesen felkeresed az irodájukat, de azt elvileg még nem látjuk hol is van. Ezután ahhoz, hogy dolgozhass meg kell venned egy munkacsomagot (újságok, kiadványok, belépési kód, szoftverük használatának díja) ez fél évre 8580 Ft, és innentől dolgozhatsz nekik, de 2 hónapig próbaidőn csak. Válogathatsz a különböző munkákban, de mindenképpen kell egy olyan munkafolyamatot is vállalni, ami neked kerül pénzedbe (otthoni telefonálás, nyomtatás...), de arról persze egy árva szó sincs, hogy mindezt milyen rendszerességgel/mennyiségben. Vagyis lehet fizetni rendesen, a munka meg kérdéses."
Szóval ki kell fizetni a szoftverhasználatot kezdőként is és nem is biztos a munka.
Ők többet fognak rajtad keresni mint Te rajtuk, az ilyen online cégek szinte mindig lehúzósak, ha rendesek lennének vajon miért kell telecomex álnéven toborozni az embereket? Miért kell rejteni, hogy kik is ők? A fizetendő pénzről a levelükben miért nem írnak, csak az apróbetűben?
Szia!
Szerintem jobb ha legközelebb még mielőtt jelentkeznél ilyen álláshirdetésre a neten utána jársz milyen az a cég és ha még mindig érdekel tőlük is kérsz infót.
Az egyik álláskeresési oldal nekem is ajánlotta ezt a Telecomex állást. Amit itt olvastam nem is fogok ár jelentkezni, pedig a hirdetés nagyon is szimpatikus csak kár, hogy valójában ez egy "piramis vagy mlm" jellegű munka.
Amikor hónapokkal ezelőtt megjelent az első telecomex hirdetés akkor hiába kerestem rá mindenhol, semmit se lehetett róluk megtudni, teljesen normális adminisztrátori melót ajánlottak.
Azóta emberek százai kaphatták meg a levelüket és tették ki blogokra/fórumokra, így a mostani álláskeresők már tudni fogják, hogy mi is ez a munka.
Következmény: a cég törli ezt a nevet és regisztrál egy teljesen új néven. A Hunor is ilyen, annak is korábban volt vagy 20 másik neve.
Ez a cég csak a személyes adataitokra vadászik. Az álláshirdető oldalamra folyamatosan próbálják becsempészni a szemetjeiket! Már számtalan domain-jük van tiltólistán.
www.allasvarazs.info
A hunorról nem hallottam, a telecomexre jelentkeztem mert kíváncsi voltam mi a fene az - én otthon dolgozom amúgy is, mindig jól jön még egy kis munka. Nem regisztráltam mert elég kamugyanús. Csak három ordító átverés:
- Én grafikus vagyok, nem túl hiteles, hogy úgy kapjon valaki ilyen munkát, hogy nem tudják mire képes... ez vonatkozik a fordítási munkákra is! Nem hiszem, hogy életképes egy olyan vállalkozás, ahol kontroll nélkül adják ki a bejövő munkát boldog-boldogtalannak aki jelentkezik, kismillió próbaidős pocsékolhatja a papírt egy távnyomtatóval... Most őszintén, ha te építenéd az ügyfélkört rábíznád vadidegen pofákra - akiket még csak nem is láttál - az elégedettségüket?
- Általában távmunkás úgy lehet az ember, hogy előbb dolgozik, bejár, bizonyít és mikor elégedettek vele, hagyják, hogy otthonról dolgozzon. Ez a cég azt ígéri, hogy ha most fizetsz, aztán jól dolgozol, akkor később esetleg bejelent, magyarán viselkedj vállakozóként: fektess be, hirdess, gürcölj - és akkor mi megjutalmazunk egy részmunkaidős pozicióval. Ez röhejes.
- Roppant gyanús, hogy ügyfelük nehezen lehetnék, mert a szolgáltatásaikat nem hirdetik ekkora gőzzel - pedig ha mindenféle próbaidősre bizzák a melók nagy hányadát, akkor kell talonba jó sok új megrendelő... minden jó értékesítő és vállalkozó tudja, hogy az ügyfél elmeséli a jó tapasztalatait három ismerősének a rosszakat meg nyolcnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!