Pályakezdő vok nincs munkám kaphatok pénzt?
Munkaügyi központban voltam gyakorlaton.
Munkanélkülit nem kapsz, ha nincs egy éves munkaviszonyod legalább. RÁT-ot kaphatsz, ha szociális helyzet alapján rászorulsz, viszont ennek keretében mindenféle munkát el kell vállalnod, amit adnak (pl. közmunkák, utcaseprés, stb.), különben nem kapsz pénzt.
Vagyis igazából pályakezdőként nem nagyon lehet pénzt kapni. Én is ebben a helyzetben vagyok. :(
Ha a munkaügyiben való jelentkezésed megelőző 4 évben volt legalább 365 ellátásra jogosító napod (munkaviszony, alkalmi munka, vállalkozói jogviszony), akkor álláskeresési járadékot kaphatsz. Ha nem volt 365, de volt legalább 200, akkor álláskeresési segélyt.
Ha nem volt 200 napod sem, akkor csak regisztrálnak, de ellátást (pénzt) nem kapsz.
Viszont ha a munkaügyi által szervezett tanfolyamra jársz, akkor a tanfolyam idejére megkapod a minimálbért.
A RÁT már megszűnt, BPJ van helyette. Ebben az évben annak jár, akinek megszűnt az álláskeresési ellátása (járadéka, segélye), vagy legalább 1 éve regisztrált álláskereső.
Ha nem kaptál áll.ker.járadékot/segélyt és egy nem vagy 1 éve regisztrált álláskereső, nem kapsz BPJ-t (RÁT) sem.
Viszont ha egyéb jogon nem vagy jogosult a TB ellátásokra (nappalis tanuló, Gyes..) akkor a TBd is magadnak kell rendezned. Ha júniusban végeztél nappalin, akkor 2010.december 16-tól kell rendezned a TBd.
Ha 4 évre visszamenőleg csak 4 hónap munkaviszonyod volt, akkor semmilyen pénzbeli ellátást nem kaphatsz, sem a munkaügyitől, sem az önkormányzattól.
a semmittevésért csak úgy magában nem adnak pénzt.
az előttem szólónak meg vok=vagyok szleng rövidítés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!