Részmunkaidős foglalkoztatás is elég ahhoz hogy kapjak tgyást és gyedet?
Elég a részmunkaidő. Az a fontos, hogy a TGYÁS és a GYED igénylésekor is élő legyen a munkaviszonyod (természetesen a TBd is rendezett)
Ha meg tudod oldani, bejelented magad részmunkaidőre, határozatlan idejű szerződéssel, és egy idő után kiíratod magad táppénzre. Ekkor a munkaviszonyod él, a cégben nem kell járulékokat fizetni utánnad (a 15 nap betegszabi utántól). A bruttó táppénz egyharmadát kell a családi vállalkozásotoknak befizetni táppénz hozzájárulásként, de a 2/3-a így is megmarad nektek, ami jóval kedvezőbb, mintha nem kapsz semmit, csak fizetitek a járulékokat.
Köszönöm! Azért még reménykedem hogy találok melót vagy itthon tudok valamit dolgozni (5 nyelvet beszélek).
1.: Közös megegyezéssel szűnt meg, akkor még nem lehettem biztos benne hogy terhes vagyok, át is vertek, ez van. Anyagilag nem jártam olyan rosszul mert így kaptam sok végkielégítést, ami még 2010-es jövedelemnek számít, így a tgyásom nettó 2x annyi lesz mint a fizum volt ezért nem is kéne elbukni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!