Köteles vagyok ledolgozni a fél órás ebédidőt ha óraberes vagyok és nem havi fixért dolgozok?
2évvel ezelött 3műszakoztam,köben várndós lettem és kiestem a munkából.most visszamentem dolgozni,de közölte a főnököm,h.fél 8-tól-16-ig dolgozom.ebben benne van az ebéd idő is,de miért kell ledolgozni?amikor 3műszakoztam 8órában volt benne az ebédidő/reggeli...
a miatt sokat számítana az a fél óra...
bár örülök,h.kisgyermekes anyaként egyáltalán visszavettek...
-közben
-várandós
-a kicsi miatt
bocs
lapozgasd a munka törvénykönyvét és rájösz
műszakos munkarendben a fél óra szünet munkaközi szünet, tehát munkabér jár rá
a fix béreseknek viszont nincs munkaközi szünet...teljesen törvényesen jár el a munkáltatód
nem mellesleg nem vettek vissza, hanem köteles foglalkoztatni, ha te meg akarod szakítani a fizetés nélküli szabidat
Étkezési szünetet a jogszabály szerint le kell dolgozni.
A három műszakosoknál a 8 órához hozzáadódik a két átöltözés (esetleg zuhanyzás) ideje. Mivel ez is hozzátartozik a munkaidőhöz ("munkavégzéshez kapcsolódó előkészítő és befejező tevékenység"), így ők is "ledolgozzák" az ebédszünetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!