Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mi lesz a következ...

Szerintetek mi lesz a következménye? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

December 31-én szerintem nálunk munkanap, viszont én nem akarok akkor bejönni dolgozni. Szabadságom már nincs sajnos.

Pontosan dec. 31-ig szól a szerződésem, tehát utána nagy valószínűséggel már nem is lesz munkahelyem (viszont az is lehet, meghosszabbítják, de ez még mindig nem derült ki). Mi lesz, ha nem jövök be dolgozni 31-én?

2010. dec. 28. 13:17
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

De mit becsüljek meg rajta, ha engem sem becsülnek meg?

Már ki is derült ma, hogy nem fogják meghosszabbítani a szerződést senkinek sem...szóval így már tuti biztos hogy nem megyek be az utolsó nap! Ennyit a munkahelyről!

2010. dec. 29. 08:46
 12/21 anonim ***** válasza:

Akkor tényleg ne menj.

Ha másnaptól nincs munkád, akkor szard le őket.

Viszont máskor mindenképp várj, amíg kiderül ez, mert ettől függött az egész.

2010. dec. 29. 13:28
 13/21 anonim ***** válasza:
Még mindig nem érted, hogy ha nem mész be dolgozni az utolsó munkanapodon, az szerződés szegésnek minősül? Nem igaz, hogy nem lehet kibírni azt a fél napot... De ha neked jobb lesz majd bíróságra járni, büntetést fizetni és magyarázkodni a következő munkahelyeiden...Hát csináld. BUÉK
2010. dec. 29. 13:52
 14/21 anonim ***** válasza:

Elméletben lehet, hogy igazad van, de szerintem rajtad kívül senkinek nem jutna eszébe rendkívülivel szarakodni, mikor úgyis csak egy nap, és úgyis megszűnik a szerződés...

Persze, ha mondjuk az ember munkája egy páncélkocsi biztosítása, és emiatt mondjuk nem tud elindulni a pénzszállító, akár milliós kárt okozva ezzel, az más dolog. De egy gyári melós nem is képes ekkora kárt okozni a hiányzásával, ha beleszakad se.

Egyébként meg baromi egyszerű kikerülni ennek még a lehetőségét is, be kell menni a dokihoz, elsírni neki a bajt, és kiíratni vele magad pár napra.

(na, már csak ezért se nagyon rendkívülizhetnek, mert a hiányzás lehet igazolt is, de ez csak később derül ki általában...)

2010. dec. 29. 16:40
 15/21 anonim ***** válasza:
Mondjuk a munkaügyisnek simán eszébe juthat szarakodni, ha már ilyen szépen fejezted ki magad... Lévén hogy ugye a kilépő papírokat meg kell csinálnia, el kell számolnia a bérrel, szabadsággal... Legyen igazad és ne legyen belőle problémája. De én nem kockáztatnám meg.
2010. dec. 29. 18:03
 16/21 A kérdező kommentje:

Már ma délben lelépek és nem jövök vissza. Hétfőn meg a munkaügyi központba megyek.

Szerintem észre se veszik, hogy eltűntem, a jelenlétiben benne van, hogy itt vagyok egész nap! Alig van itt valaki, főnökség sincs itt. Ennyi. Lépek mindjárt.

2010. dec. 30. 10:06
 17/21 anonim ***** válasza:
A munkaügyi központba hogy akarsz menni kilépő papírok nélkül? Nehéz lesz anélkül regisztráltatni magad-sőt, elárulom: lehetetlen....
2010. dec. 30. 10:22
 18/21 A kérdező kommentje:
Majd akkor szólnak, ha kell valami, és átveszem. Ennyi.
2010. dec. 30. 10:28
 19/21 anonim ***** válasza:
Istenem, de buta vagy... Szólnak ha kell valami??? Neked kellene szólni, hogy az utolsó munkában töltött napodon adják át a kilépő papírjaidat és igazolásokat, mert anélkül semmit nem tudsz csinálni. Se munkanélküliként regisztrálni, se új munkába kezdeni...
2010. dec. 30. 10:36
 20/21 A kérdező kommentje:
Na majd kiderül. Most fogok menni a munkanélküli központba. Viszem a munkaszerződésemet is, azon rajta van, hogy 31-ig szólt a szerződés. Meg a személyi iratokat valamint a munkanélküli kiskönyvet. Szerintem ennyi elég lesz, ha nem, akkor majd mondják ott mit kell tennem.
2011. jan. 3. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!