Hogyan kezdjek állást keresni?
Nézegettem a neten az álláskereső portálokat, de elég nagy képzavarban vagyok, olyan sok van. Melyiken van a legtöbb állás?
Ahova szeretnék menni, vagy jó lenne a végzettségemhez, azokon a helyeken nincs felvétel most. Ilyenkor adjam azért be a jelentkezésemet, vagy ne? És ha igen, mit mondjak? Hogy sziasztok megjöttem, vagy mi? :)
Nyugodtan jelentkezhetsz olyan állásokra, amik nincsenek meghirdetve, elküldöd az önéletrajzodat, és egy szépen megfogalmazott motivációs levelet, amiben leírod, miért akarod azt a munkát végezni, miért pont te vagy alkalmas...ha szerencséd van, van üresedés, és pont te kellesz nekik.
A legjobb álláskereső portálok: profession.hu, cvonline.hu, monster.hu...
de lehet a szakterületednek van külön honlapja, ahol szintén vannak álláshirdetések. Milyen állásra akarsz jelentkezni? Vagy mit végeztél?
Köszi!
Társadalomtudományos végzettségem van (szociológus), ami elvileg sok helyre jó lenne, gyakorlatilag meg kitörölhetem vele... :)
Úgyhogy úgy vagyok vele, hogy egyelőre majdnem bármi szóba jöhet.
Kezdő szociológus vagyok én is, fél éve munkát keresek, de semmi.
Amikre jelentkeztem és köze volt a diplomához azok az önkormányzati állások lettek volna, csak a többséghez gyakorlatot várnak. Ezen kívül adminisztrációs, titkári, eladói állásokra is beadtam, de amihez diplomás ember kell oda több év gyakorlat is szükséges, ahová pedig középfokú végzettségűt kerestek, oda inkább az alacsonyabb végzettségűeket vették fel, akiknek szintén volt már pár év gyakorlatuk.
Szóval az álláskereső oldal alap, ezen kívül szimpatikus cégeknek is elküldheted, hátha felvesznek, meg google-val is lehet találni állásajánlatokat, nem mindenki jeleníti meg az állásajánlatait a gyűjtőoldalakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!