Munkanélküliek! Ti hogyan élitek meg?
27 éves vagyok, 3 éve munka nélkül, kitartottként.
vidéki kisváros, semmi munkalehetőség nincs, és nincs pénz elköltözni.
én nem tudom, de az öngyilkosság mindenesetre nem hangzik rosszul.
2010. dec. 8. 21:41
2/12 anonim válasza:
Én 20 vagyok...július óta nincs munkám és sehonnan nem hívnak vissza :@ egy szerencsém van,h anyu van és nem halok éhen! 1,5 évnyi munkaviszonyom van,eladóként,pultosként,konyhai kisegítőként....de semmi!
Te már tutira tudod,h mehetsz a tanfolyamra? Mert a 18-19 keres munkanélkülin éppen csak sikerül vkinek bejutni ilyenre!
Én a helyedben megcsinálnám,mert annyival több helyen tudsz próbálkozni az életben!
2010. dec. 8. 21:43
3/12 A kérdező kommentje:
hát azt nem tudtam h éppenhogy bele lehet jutni, mert az ismerőseim közül többen itt szereztek már több szakmát is munkanélkülin kresztül. mindenestre nagyon szeretném elévgezni.
A párom egy évig volt munkanélküli, én egyetem mellett dolgozom, úgy tartottam el nehezen kettőnket.
Nagyon rosszul viselte. De a végére én is.
Miért nem mész tovább egyetemre? Legalább addig nincs ilyen gondod, és mire elvégzed, talán vége lesz a válságnak és lesz munka.
2010. dec. 8. 22:05
5/12 anonim válasza:
Én is 21 éves vagyok kb szituáció is ugyanez nyár óta semmi, vagyis ha valami akkor ez ügynöki jutalékos meló, és nagyon sz*r hogy nem lehet látni, hogy valamikor jobb lenne nagyon kilátástalan a helyzet.
2010. dec. 8. 22:06
28 vagyok, nyár vége óta vagyok egyedülálló anyaként munkanélküli, viszont most sikerült bejutnom egy tanfolyamra a munkaügy által, jelentkezzél te is, hátha az előbb sikerült, mint munkát találni.
2010. dec. 8. 22:26
7/12 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. a tanfolyam elvégzése most a célom.
szia! én is a felsőoktatásba menekültem a munkanélküliség elől. És milyen jól tettem! Tanultam sokat hogy bejussak az állami képzésbe,most ott vagyok és imádom a sulit,sosem unatkozom,mindig van feladat,illetve kapok diákhitelt meg ösztöndíjat. Ezekkel kihuzom valahogy a diplomázásig,aztán enyém a világ!! :)
2010. dec. 9. 13:22
Én 28 vagyok, diplomám van, nyelvvizsgám is középfokú angol, most tanulok a szakmai középfokúra. Szerencsére nagyon sokat segítenek a szülők nekem is, ami 21évesen még talán elmegy, de 28 évesen gáz. Március óta nem találok munkát. Most van egy kilátásban de ez is minimálbér + jutalék, de a semminél ez is jobb. Januártól legalább 2 tanfolyamra szándékozom menni, aminek elvégzése után talán jobbak lesznek a lehetőségeim. Egy ideje már nagyon lehangolt vagyok, plusszban a hangulatomra még rádobott az is egy nagy lapáttal hogy a barátnőm is lelépett. :(
2010. dec. 9. 17:57
Jót ötlet a gyógy masszőrtanfolyam, enyhébb verziót nem érdemes tanulni. Több ismerősöm is ezt választotta, mára megvan a pacientúrájuk és megélnek belőle. A tehetségtelen diplomások létszámát kár növelni, max magasabb szinten lesz munkanélküli.
2010. dec. 10. 05:44
Kapcsolódó kérdések: