Hogyan érdemes elkezdeni az álláskeresést?
Az első és legfontosabb, hogy minden ismerősöd kérd meg, hogy ha hall valamilyen munkalehetőségről, ami jó lenne neked, akkor szóljon. Ismerősnek számít a baráti köröd, a szüleid barátai, a sarki boltos, a háziorvosod... soha nem tudhatod, kinek van egy ismerőse, aki épp megemlítette neki, hogy keres valakit egy adott állásra.
Aztán keresd fel a szimpatikus cégeket is, hátha felvesznek, küldd szét az önéletrajzod egy pársoros levél kíséretében. Egy barátnőm így talált munkát, elküldte az adott céghez az önéletrajzát augusztusban, októberben pedig pont felvételiztettek. A végén ketten maradtak csak versenyben, és ott bizony az döntött, hogy ő "már régóta szeretne itt dolgozni".
Aztán nekiállhatsz ezeket az oldalakat böngészni, és ami nem tűnik kamunak, arra nyugodtan jelentkezhetsz.
Az adataidat ne féltsd, ugyan ki és miért élne vissza velük?
Köszönöm a válaszokat.
De olyat is lehet, hogy olyan helyre beviszem az önéletrajzomat, ahonnan nincs álláshirdetés? Hogy pl külker ügyintéző vagyok, és bemegyek a Bosch-ba (mert közel van és ott szeretnék dolgozni) és leadom az önéletrajzomat a portásnak vagy mi? Bocsánat, hogy ilyen butának tűnök, de még soha sem dolgoztam, pályakezdő vagyok... :(
Értem így már. :)
Amúgy menedzserasszisztensi végzettségem van. A Bosch-t csak példának írtam, mert itt van 2 buszmegállónyira, jó lenne ott dolgozni... :D De a hirdetéseikben 99,99%-ban diplomás mérnököket keresnek. Mondjuk azokat akiket onnan látok ki-be menni, nem igazán hiszem hogy mindegyik diplomás. Vagy igen? Diploma nélkül ilyen cégnél szóba sem állnak az emberrel? Egyébként az is érdekelne, hogy milyen cégeknél érdemes próbálkozni? Kisebbek, nagyobbak, pl gondolom egy multi nem nagyon foglalkoztatna. Főleg, hogy nyelvvizsgám sincs még... :(
Hát lehet egy próbát megér. Elküldöm majd az önéletrajzom. Hátha...
Lenne egy kérdésem még, bár ha te a Bosch-nál vagy, ebben lehet nem vagy képben, de hátha. :) (Senkitől sem tudom megkérdezni...)
Szóval ma voltam bevásárolni a CBA-ban, és bemondták, hogy raktárvezető, és konzervosztály vezetőt keresnek. Szerinted mi lehet annak a munkája? Elgondolkoztam rajta, hogy megpróbálkozom oda is jelentkezni, de fogalmam sincs az milyen lehet. Meg egyáltalán azt sem tudom, hogy egy OKJ-val milyen munkákat célozzak meg... :( (Tényleg olyan esetlennek érzem magam, mert kiszabadultam a suliból, és oké hogy elméletben tanítottak egy csomó mindent, de ezt nagyon kevésnek érzem. Gyakorlatban nem nagyon tudnám alkalmazni azt amit tanítottak, és félek nem leszek jó sehová) :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!