Megéri manapság mérnöknek tanulni? Lány vagyok, gátolna bármiben is? Építkezési mérnökre gondoltam.
Az unokatesóm lányként 2 éve végzett építőmérnökként a BME-n. Azóta keres normális munkát, ahol rendesen bejelentik. 120ezer Ft nettóért dolgozik napi 10-12 órát, pedig jelesre diplomázott és nagyon jó szakember.
Összességében ha van ismerősöd, aki aztán majd munkát ad neked ha lediplomáztál akkor vágj bele, egyéb esetben szerintem felejtős a dolog.
Ha nincs ismerős akinél végzés után kilincselhetsz akkor eléggé felejtős, nem fogsz normális munkát kapni.
Én is nagy reményekkel végeztem, utána rájöttem, hogy alig-alig keresnek ilyen mérnököket, ahova keresnek oda is tapasztalat kell, amire viszont az egyetem melletti gyakorlat nem elég. Ha jó is lettem volna, akkor is inkább a férfiakat vették fel, mert hát sztereotípia, hogy nézne ki, hogy egy csaj ülne ott. Általános mérnöki munkákra, ahova bármilyen mérnököt felvesznek el lehet menni ha találsz ilyet, de ezeknek közük sincs az építőhöz.
Csoporttársam, aki alig-alig végigbukdácsolta az egyetemet (kb 10 év alatt végzett), az apja jóvoltából rögtön kapott munkát egy útépítő cégnél. Ha a többi munkatársa is így került oda, nem csodálom, ha beszakadnak az autópályák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!