Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Képes lennék rá? Újságíró...

Képes lennék rá? Újságíró szeretnék lenni, de külföldi karriert szeretnék. Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Tinikorom óta újságíró szeretnék lenni, és mások is mindig mondják, hogy ez jó ötlet lenne, mert jól kommunikálok és jól fogalmazok. Viszont tinikorom óta ugyancsak szeretném azt is, hogy elköltözzek Magyarországról külföldre. Ott viszont nem tudom, hogy képes lennék-e helyt állni újságíróként...

Felsőfokú nyelvvizsgával mennék ki, de úgy érzem, az újságíráshoz több kéne... Hiába vagyok jó ezekben a dolgokban, eddig csak az anyanyelvemen tapasztaltam meg ezeket...

Ti mit gondoltok erről? Vágjak bele, vagy csak az időmet pazarolnám? És mit gondoltok, elég lehet egy ilyen karrierhez a nyelvvizsga?

2010. nov. 27. 19:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%
Mielőtt beszólnál idézném az újságíró nőcit: "tanúltunk. Oktatóm volt Friderikusz Sándor, Vitray Tamás, és még sorolhatnám" ők sem tudnak helyesen írni?
2010. nov. 27. 19:56
 12/22 anonim ***** válasza:
67%

"Egyébként meg nem hiszem, hogy így kéne megfogalmazni egy értelmes választ - mint ahogy azt az említett személy tette -, akár "segíteni" akar vele akár nem."

majd ha bekerülsz a szakmába kicsim, fogsz te még ennél cifrábbakat is kapni!

2010. nov. 27. 19:58
 13/22 anonim ***** válasza:
19%

Én jót akartam, de ha te ezt támadásnak veszed...

ja és hallottál már a szlengről? amúgy ez egy filmben volt :a tett halála a tökölődés", szóval ne engem kövezz meg, hanem azt a felpuhult hoolywood-i bulvármédiát! ;-)

2010. nov. 27. 20:00
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

19:38

Kérlek, a cikkeidben ne írd hosszú ú-val azt a "tanul" szót, mert nagyon csúnyán néz ki!;)

Tudom, holtig tanul az ember.

2010. nov. 27. 20:08
 15/22 anonim ***** válasza:
74%
Köszönöm kedves kérdező! Neked is sok sikert. Kicsit nyersen fogalmaztam, de nagy szívem van. Tudod nem csak a szép oldalát kell látni, hanem mekkora kitartás kell ahhoz, hogy az ember újságíró legyen. Teljesüljön az álmod, és jussanak eszembe a soraim, tehát minden cikket úgy kell tálalni, mintha a legelsőt írtad volna. Szíved, lelked benne legyen.
2010. nov. 27. 20:08
 16/22 anonim ***** válasza:
51%
Akik fikáztak, cseréljenek velem egy napot, de csak egyet! Perfektül tudok gépelni, és a billentyúzetem a betűk nem ott helyezkednek el, ahogy én tíz ujjal megtanultam gépelni. Azért vannak a hibák. De egyetlen egy hülye kedvéért sem fogok itt mentegetőzni. Ne aggódjál, a cikkeim hibamentesek, na erre varrjál gombot.
2010. nov. 27. 20:13
 17/22 anonim ***** válasza:
64%

" és jussanak eszembe a soraim" azok tuti benne lesznek az ő fejében :9 komolyan már égeted magad! :D

Áááá inkább Hunter S. Thompson legyen a példaképed, ő a Gonzo újságírás doktora! (guglizd ki!)

2010. nov. 27. 20:14
 18/22 anonim ***** válasza:
64%

Más az elgépelés és más a fogalmazás ;-)

De azért felpontoztalak 81-es, mert mégiscsak segíteni próbálsz neki!

2010. nov. 27. 20:15
 19/22 anonim ***** válasza:
68%

Azért megnézném azt a billentyűzetkiosztást, ahol a rövid u máshol van, mint szokott lenni, és a helyére betették az ú-t. :P

Nem kell ennyire hiúnak lenni!

2010. nov. 27. 20:16
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:16

Téged is, mert vicces volt! jhaj istenem, kevesebbet kéne szívnom!

2010. nov. 27. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!