Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miből éljen addig? Pályakezdő,...

Miből éljen addig? Pályakezdő, és semmi pénzt sem kap.

Figyelt kérdés

A testvérem most végzett a sulival. Ma volt bent a munkaügyi kp-ban, regisztráltatta magát. Elfelejtette megkérdezni, hogy kaphat-e addig vmi segélyt, amíg nem talál munkát. (A neten utánaolvastunk, és 200 órás munkaviszonyának lennie kell ahhoz, hogy kapjon valamit) De addig amíg nem talál munkát addig van valami mód, hogy kapjon valahonnan pénzt? A szüleink nem élnek ők nem tudnak minket támogatni(ezért kapott árvaságit) + az én fizetésemből éltünk, az a pénz kiesés is sokat számít...

És van még valami: azt mondták váltson ki START kártyát. De valaki meg azt mondta, hogy amíg nem talál munkahelyet, addig nem érdemes. Most mégis mi az igazság?

2010. nov. 25. 17:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Az álláskeresési technikák-on elmondják, hogyan kell pályázni, megírni egy normális önéletrajzot. Hogyan kell interjúra felöltözni, stb.

Pecsételés nálunk nincs. Én pl. saját kezűleg írom be, hogy milyen helyekre pályáztam, kinek nyújtottam azt be, esetleg, ha volt interjú, akkor ki interjúztatott és ennyi. Itt a kutya nem ellenőrzi (sajnos).

2010. nov. 25. 17:45
 12/16 anonim válasza:

én is regisztráltam mint pályakezdő..aztán csak küldözgették hogy mikor kell megjelennem..1 ilyenre mentem be aztán ott is hagytam, mert sok értelmét nem láttam..

sajnos nem könnyű elhelyezkedni..én 50helyre jelentkeztem abból 1 küldött értesítőt hogy nem én kaptam meg az állást.

szóval erről ennyit.. a másik kedven: legyél pályakezdő, de legyen x év gyakorlatod..ez elég érdekes...

esetleg beiratkozhatna egy iskolába és akkor ha még korban belefér akkor lehet kapnátok megint az árvaságit? bár nem tudom ez pontosan hogy megy..

2010. nov. 25. 17:50
 13/16 anonim ***** válasza:
73%

Ha nincs 22 és nincs okj-s szakmája akkor érdemes beiratkozni és akkor kapja az árvaságit(fontos hogy ne legyen okj szakmája mert ha van akkor a 2. már fizetős akor nem érné meg).Melette pedig tudna diálmelot vállani asszem a melodiák által.Nekem vlt sok osztálytársam aki dolgozott kicsit a suli melett.Ha viszont beiratkozna kapná az árvát megint akkor figyeljetek rá hogy ha abbahagyja asulit,mert mondjuk talál valami nagyon jó melot,akkor az árvaságinál jelentsétek be h már nem tanul mert visszafizettetik a "jogtalanul felvett összeget".Addig jár amig van tanuloi jogviszony.Bár most elég nehéz találni már okj-t nov.végén,de nem lehetetlen.

Ha meg elmúlt 22 akkor mindenképp probáljon munkát nézni.

Még annyi hogy ha pont még beleesik h 22 alatt van akkor jobb 2 éves szakot nézni mert 25 éves korig jár az árvasági nappali melett szóval ha más nincs addig jó.

2010. nov. 25. 18:19
 14/16 anonim ***** válasza:

Első körön azt javasolnám, hogy a testvéred keresse fel az összes (!!) ismerősét és mondja el, hogy munkát keres. Mivel sokkal nagyobb az esély, hogy rajtuk keresztül talál, mint hirdetéssel. Célszerű személyesen elmondani vagy ímélt írni.

A másik dolog, hogy mivel ő most még fiatal, ajánlott az egész országban munkát keresnie. Így sokkal hamarabb fog találni.

Sajnos az nem jó, ha suli mellett nem tett félre pénzt, bár őszintén szólva nem értem, hogy miért nem. Gondolni lehetett, hogy nem talál azonnal munkát, sajnos ma az iszonyú nehéz :(

2010. nov. 25. 21:05
 15/16 anonim válasza:
100%

Én is pályakezdő vagyok, a munkaügyiből beküldtek a városházára, hogy igényeljek RÁT-ot, de már a portás elküldött mert nincs 200 nap munkaviszonyom... Amikor elmondtam ezt az ügyintézőmnek újra visszaküldött, hogy menjek be ügyintézőhőz...Persze ő is elküldött mivel nem vagyok 1 éve munkanélküli és nincs meg a 200 napom...

Az egyik hozzászólónak csak annyi: Én se tudtam félre rakni még iskolába jártam, mégis miből lehet akkor félrerakni mikor könyvre stb.-re kell a pénz?

2010. nov. 26. 12:20
 16/16 anonim válasza:
Szerintem érdemes eleinte alkalmi munkát vállalnia: www.takaritobazis.hu
2010. nov. 27. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!