Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miből éljen addig? Pályakezdő,...

Miből éljen addig? Pályakezdő, és semmi pénzt sem kap.

Figyelt kérdés

A testvérem most végzett a sulival. Ma volt bent a munkaügyi kp-ban, regisztráltatta magát. Elfelejtette megkérdezni, hogy kaphat-e addig vmi segélyt, amíg nem talál munkát. (A neten utánaolvastunk, és 200 órás munkaviszonyának lennie kell ahhoz, hogy kapjon valamit) De addig amíg nem talál munkát addig van valami mód, hogy kapjon valahonnan pénzt? A szüleink nem élnek ők nem tudnak minket támogatni(ezért kapott árvaságit) + az én fizetésemből éltünk, az a pénz kiesés is sokat számít...

És van még valami: azt mondták váltson ki START kártyát. De valaki meg azt mondta, hogy amíg nem talál munkahelyet, addig nem érdemes. Most mégis mi az igazság?

2010. nov. 25. 17:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
A munkaügyitől nem kap sajnos semmit, én is voltam bent. Minél hamarabb keressen állást, bár tudom, nagyon nehéz.
2010. nov. 25. 17:32
 2/16 anonim ***** válasza:
alkalmi munka, próbavásárlás, korrepetálás...
2010. nov. 25. 17:33
 3/16 anonim ***** válasza:
76%
amig pályakezdö vagy nem kapsz melot mer nincs "tapasztalatod " !!! Üdv az ördögi körben..
2010. nov. 25. 17:34
 4/16 anonim ***** válasza:
77%

A munkaügyi központon keresztül nem jogosult segélyre. Azonban, ha bementek a helyi önkormányzathoz, akkor esetleg ott kaphat valami átmeneti segélyt, vagy RÁT-ot (rendelkezésre állási támogatás). Annak az feltétele, hogy amennyiben az önkormányzat úgy akarja, akkor behívhatják közmunkára és azt köteles teljesíteni, bármi is legyen, különben ugrik a pénz.

A START kártyával kapcsolatban az a helyzet, hogy az a kiváltástól számított két évig érvényes, akár dolgozik, akár nem. Így inkább azt mondanám, hogy az esetleges munkáltatónak meg kell mondani, hogy START kártyára jogosult, és, ha felveszik, akkor a szerződés aláírása előtt egy nappal megigényelni, mert akkor attól a naptól él és akkor 2 évig kedvezményt kap utána a munkáltató.

Remélem tudtam segíteni, és érthető voltam!

2010. nov. 25. 17:37
 5/16 anonim ***** válasza:
Én is pályakezdő vagyok.Nem kapok semmit sem.(Max.ha nem megy be 3 havonta küldik a papirt h menjen be,ennyit).A polgármesteribe lehet igényleni segélyt,de kb 20-30e ft ot kaphat és azért is kiküldhetik az utcát söpörni.Szóval ha nem létfontosságu akkor keressen inkább melot.Mondjuk n Baranyban lakom és nem sok munkalehetőség vana környékünkön.
2010. nov. 25. 17:38
 6/16 anonim válasza:
33%
A cigányok miért kapnak segélyt az ilyen rendes emberek pedig miért nem?
2010. nov. 25. 17:43
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sokat segítettetek!

Még egy kérdés: 1 hónap múlva majd valami "álláskeresési technikák" oktatásra kell mennie. Ez micsoda? És abba a kiskönyvbe amit kapott 3 pecsétet kell szerezni 3 hónap múlvára. Elvileg onnan kell a pecsét, ahova jelentkezne dolgozni. Eddig akárhova adta le az önéletrajzát, senki sem hívta vissza. Akkor hol pecsételtessen? Ti hogyan oldjátok meg?

8/16 anonim ***** válasza:
200 nap, és nem 200 óra.Üdv a való világban.
 9/16 anonim válasza:

Önkormányzati segélyt,csak akkor kaphat, ha már egy éve regisztrált munkanélküli.

A pályakezdőknek igazán megkönnyítik az életét...

2010. nov. 25. 17:44
 10/16 anonim ***** válasza:
Mi a végzettsége? Neten próbálkoztatok már?
2010. nov. 25. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!